Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Θα ολοκληρωθεί τελικά στις 30/9/2025 ο αυτοκινητόδρομος Κιλκίς-Θεσσαλονίκη, ή πάμε για μία ακόμη παράταση;

Δελτίο τύπου της Περιφερειακής Παράταξης «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Η έναρξη εργασιών και η ολοκλήρωση αυτών που αφορούν στην αποπεράτωση του Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Δοϊράνη, Τμήμα από Α/Κ Ασσήρου έως Ν. Σάντα, απο την ανάδοχο εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», είναι εξαιρετικής σημασίας για το Ν. Κιλκίς, κυρίως για την σύνδεσή του με την Θεσσαλονίκη, με έναν ασφαλή, λειτουργικό και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Ένα έργο που ουσιαστικά καρκινοβατεί από το 2011, με ευθύνη της Περιφέρειας και ταλαιπωρεί έως και σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ως Παράταξη «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του.

Στις 3/3/2023 υπήρξε απόφαση της ΤΚΣΕ/ΥΣΕ/ΔΤΕ/ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περί της κήρυξης ως έκπτωτου του αρχικού αναδόχου, δηλαδή της εταιρείας «ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ».

Στις 14/2/2024 στην Περιφερειακή Επιτροπή ο επικεφαλής της Παράταξης μας Χρήστος Παπαστεργίου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς Σταμάτης Παπουλίδης ψήφισαν, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, ομόφωνα την
ανάθεση της σύμβασης στην εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Σε πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταμάτης Παπουλίδης προς την Διοίκηση της Π.Κ.Μ για το αν η σύμβαση έχει υπογραφεί έως και σήμερα, όπως και ποιο είναι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Παρίσης Μπίλλιας απάντησε ότι η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο υπεγράφη στις 23/4/2024, έλαβε ΑΔΑ: 9ΙΥΚ7ΛΛ-Δ30 με ΑΔΑΜ:24SYMV014647497 2024-4-23 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί
στις 30/9/2025.

Όσον αφορά όμως για το αναλυτικό και ακριβές χρονοδιάγραμμα εργασιών, καθώς και για την ύπαρξη τυχόν παραρτημάτων της σύμβασης, ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Εμείς, ως υπεύθυνη Παράταξη, θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της παρουσίας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Κ.Μ να ρωτάμε και να παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη αυτού του έργου.

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, αφού διέρχονται με τα αυτοκίνητα τους, δίπλα από το ανολοκλήρωτο έργο εδώ και 13 χρόνια, ότι η καθυστέρηση είναι προκλητική και παρατηρούν, δυστυχώς, ότι και μετά την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ούτε ένα μηχάνημα έργου δεν βρίσκεται στον χώρο του έργου για εργασίες.

Η 30η Σεπτεμβρίου 2025, ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου, απέχει μόλις 14 μήνες.

Εμείς θέλουμε, έστω και τώρα, να γίνει πραγματικότητα ο αυτοκινητόδρομος. Η Διοίκηση της Περιφέρειας το εγγυάται ή θα έχουμε ακόμη μια παράταση στο άθλιο σκηνικό αποτελμάτωσης της τελευταίας δεκαετίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.