Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σερί διακρίσεων για την Κιλκισιώτικη Ακαδημία Ρομποτικής MICROstudies Robotics

Δελτίο τύπου MICROstudies Robotics
Ή ακαδημία μας ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο την εκπαιδευτική διαδικασία και ένα μήνα αργότερα την αγωνιστική προετοιμασία για την συμμετοχή των ομάδων μας σε διάφορους διαγωνισμούς, με πρώτο σταθμό τον παγκόσμιο διαγωνισμό Robochallenge που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι. 

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαμε με 6 ομάδες μετά την πρόκριση του Απριλίου στην Κρήτη, παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου πήραν μέρος σε αγωνίσματα πάλης (sumo) και line follow κατακτώντας αξιόλογες θέσεις έχοντας συναγωνιστές
από Τουρκία, Ρουμανία, Μεξικό και πολλές άλλες χώρες με πλούσιες εμπειρίες στην αγωνιστική ρομποτική. Καταφέραμε να πάρουμε 6η θέση στο line follow και φτάνοντας στους δεκαέξι στα playoff της πάλης.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή σε πόλη της Ελλάδος όπου συνδυάζουμε την εκδρομή με επίσκεψη σε ακαδημία ρομποτικής. Η δεύτερη δράση, επίσκεψη στην πόλη της Δράμας. Οι ομάδες μας ανταλλάσσουν γνώσεις και ιδέες με παιδιά της πόλης που επισκεπτόμαστε. Φέτος είχε σειρά η Δράμα, εκεί συναντηθήκαμε με την ακαδημία ρομποτικής Robots education Πληροφορική - Εκπ/κή Ρομποτική στο εργαστήριο τους και στο περίπτερο που μας παραχώρησε η Ένωση Κυριών Δράμας στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης.

Η τρίτη δράση της ακαδημίας μας ήταν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL – First Lego League στην Θεσσαλονίκη που μετά την πρόκριση της ομάδας RGB στους τελικούς καταφέραμε να αποσπάσουμε το πρώτο βραβείο Breakthrough Awards - To βραβείο που συνδυάζει την Καινοτομία, Παρουσίαση και Θεμελιώδεις Αξίες. Το project μας μία καινοτόμα ιδέα για στιχουργούς, μουσικούς κωφάλαλους όπου με την χρήση της νοηματικής γλώσσας εμφανίζει λέξεις και φράσεις σε οθόνη, ταυτόχρονα γίνεται καταγραφή των λέξεων και των φράσεων ώστε
να μην χρειάζεται χαρτί και μολύβι για την αποτύπωση της έμπνευσης του, τέλος ο καλλιτέχνης έχει την δυνατότητα να μοιραστεί τους στοίχους του με άλλους καλλιτέχνες μέσα από το cloud.

Επόμενος σταθμός ήταν ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής Minoan Robotics Competition στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα ρομποτικής ολοκληρώθηκε με 7 βραβεία, 1 χρυσό, 2 αργυρά και 4 χάλκινα. Ο διαγωνισμός είχε πολλές απαιτήσεις αφού οι ομάδες χρειάστηκε να κατασκευάσουμε 32 ρομπότ για την συμμετοχή μας παίρνοντας μέρος στα
αθλήματα drone, rally, πάλη(sumo, cage wresting), μαραθώνιο (line follow), τοξοβολία, ποδόσφαιρο, ποδηλασία, πένταθλoν και κωπηλασία.

Επιστρέφοντας από την Κρήτη είχαν σειρά οι μικρότερες ηλικίες να προετοιμαστούν για να συμμετέχουν στο φεστιβάλ FLL Explore στην Θεσσαλονίκη, κατασκευάζοντας λύσεις για την ψυχαγωγία και παρουσιάζοντας αυτές.

Η χρόνια ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο με το πρόγραμμα Microstudies Robotics Summer Camp και την διοργάνωση του φεστιβάλ MRC Junior Κιλκίς 2024 στην πόλη μας στον φιλόξενο αίθριο χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Κιλκίς με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από γονείς, επισκέπτες και τα ΜΜΕ της πόλης. 

Τα παιδιά συμμετείχαν στο ποδόσφαιρο, πάλη, rally και δημιούργησαν εντυπωσιακά Project τα οποία παρουσίασαν στους κριτές και τους επισκέπτες.
Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς που στηρίζουν τις δράσεις τους. Τους χορηγούς της χρονιάς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη για την παραχώρηση του αίθριου χώρου στη Π.Ε. Κιλκίς.

Η αγάπη και η στήριξη που εισπράττουμε είναι τεράστια και αυτό μας δίνει χαρά για να συνεχίσουμε για μια νέα δημιουργική χρονιά.

Καλό καλοκαίρι με υγεία καλή αντάμωση από τον Σεπτέμβριο.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.