Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Μεγάλη συμμετοχή πιστών στην Ιερά Πανήγυρη Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Γαλλικός του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με πρωτοφανή συμετοχή πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο όμορφο χωριό Γαλλικός του Νομού Κιλκίς. Τον εσπερινό τέλεσαν από την Ζ' περιφέρεια Νέας Σάντας ο Αρχιερατικός επίτροπος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπίκας με Ιερείς της περιοχής. Τίμησαν με την παρουσία τους την Ιερά Πανήγυρη στελέχη της τοπικής Αρχής του Δήμου Κιλκίς και πλήθος πιστών.

Το χωριό κατάφερε όπως και τα περισσότερα χωριά του Νομού Κιλκίς να δραστηριοποιηθεί στηρίζοντας την τοπική Κοινότητα και τον πολιτιστικό Σύλλογο εν όψει στο σήμα κινδύνου που εκπέμπεται ανησυχητικά για τα χωριά μας τα οποία ερημώνουν με την ανησυχητική μείωση πληθυσμού και λιγότερα κίνητρα για την διάσωσης τους. 

Συγκίνηση μετέφεραν σε επισκέπτες και κατοίκους τα νέα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου Γαλλικού ο "Εχέδωρος "για άλλη μια φορά σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του Κλήδονα που έγινε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Χόρεψαν παραδοσιακούς χώρους του τόπου μας και συγχρόνως ο κόσμος απολάμβανε δροσερά παγωτίνια τα οποία κερνούσαν και όχι μόνο. Σε όλους μοιράστηκαν κουτάκια με παραδοσιακά εδέσματα και κρύος χυμός.

Τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου με εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν την ευθύνη και την Αγάπη για τον τόπο μας " τρέχουν" κυριολεκτικά για να βοηθήσουν το χωριό και να κερδίσουν μια καλή θέση στα νέα δεδομένα της εποχής και στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. 

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι κατοικούν στο όμορφο χωριό Γαλλικός το οποίο παρουσιάζει εικόνα ανάδειξης παραδόσεων και πολιτισμού. Σημαντικός ο ρόλος των επαγγελματιών οι οποίοι ζωντανεύουν το χωριό και εξυπηρετούν τους κατοίκους φροντίζοντας να έχουν όλα τα απαραίτητα. Καλείται η πολιτεία να τους στηρίζει και όχι να τους απογοητεύει με φόρους και μέτρα τα οποία δεν βοηθούν . Αντίθετα ξαφνιάζουν με τα χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Αξίζει να αναφέρουμε.

Το χωριό Γαλλικό διαθέτει. 

Εκκλησία. 
Μικρά και πανέμορφα εκκλησάκια
Τοπική Κοινότητα
Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο
Πολιτιστικό σύλλογο ο "Εχέδωρος"
Μεγάλο πάρκο στο κέντρο του χωριού
Σιδηροδρομικό σταθμό
Παιδική Χαρά
Ταβέρνες
Καφενείο
Παντοπωλείο
Βενζινάδικο
Φαρμακείο. 

Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων πολλοί μικροί επαγγελματίες. Αξίζει μια βόλτα η οποία είναι οικονομική, ευχάριστη και σίγουρα θέλει ηρεμία και όχι άγχος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.