Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Τα νέα του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη (30/7/2024)

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη
Στη Μεγάλη Παράταξη που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν υπάρχει χώρος για τον κ. Πολάκη και ότι αυτός αποπνέει
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κ. Πολάκη στη Βουλή, τόνισε:

«Αν δεν υπήρχε η ακαριαία και έντονη συναισθηματικά αντίδραση της κ. Λινού, δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Πολάκης θα είχε αποπεμφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Μεγάλη Παράταξη όμως για την οποία μιλάω , που θα αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο εξουσίας και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν υπάρχει χώρος για τον κ. Πολάκη και ότι αυτός αποπνέει ή εκπροσωπεί.

Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν είναι μόνο πολιτικά καταδικαστέα, είναι καταδικαστέα σε ανθρώπινο και ηθικό επίπεδο.

Οι πολιτικοί πρέπει να εκπέμπουν σεβασμό και δημοκρατικό ήθος απέναντι στους πολίτες και στους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά και σε όσα συμβαίνουν στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει χωρίς γιατρούς τα περιφερειακά νοσοκομεία και ουσιαστικά επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της.

«Για το ΠΑΣΟΚ η δημόσια υγεία είναι αγαθό, είναι δικαίωμα, είναι κοινωνική κατάκτηση. Για τη Νέα Δημοκρατία η δημόσια υγεία είναι ένα βάρος για το οποίο θα ήθελε να απαλλαγεί.

Ο κ. Γεωργιάδης χθες ανάρτησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με το προσωπικό του Αττικού Νοσοκομείου και για να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς στα δημόσια νοσοκομεία.

Χθες το Αττικό νοσοκομείο δεν είχε εφημερία, αλλά ο κ Γεωργιάδης δεν έχει τις αντοχές να πάει σε εφημερία του Αττικού νοσοκομείου όπου έχουμε 100 ράντζα, όπου έχουμε οκτώ ώρες αναμονή για να κάνει εισαγωγή κάποιος.

Και σε αυτό δεν φταίνε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά το γεγονός ότι και η ναυαρχίδα των Πανεπιστημιακών και δημόσιων νοσοκομείων που είναι το Αττικό Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένη.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στο τραπεζικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος επικεντρώνεται στο να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία.

Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός και επιπρόσθετα η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα. Το 98% της επιχειρηματικότητας είναι αποκλεισμένο από το τραπεζικό σύστημα, όπως είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιτέλους, πρέπει να ακουστεί ένα ‘Έως Εδώ’ απέναντι στην Τουρκία

Σε συνέντευξη του στο Militaire.gr, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης οριοθέτησε το σύνολο των θέσεων του για τα εθνικά θέματα με τρόπο απόλυτο.

«Το ελληνικό δόγμα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής συνοψίζεται έως σήμερα στη φράση ‘δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα’.

Κάτω από το πρίσμα των νέων εξελίξεων αλλά και των απειλών που υφίσταται η χώρα μας, το δόγμα αυτό θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και μαζί με αυτό και η σχετική φράση που πρέπει να γίνει ‘δεν παραχωρούμε τίποτα αλλά διεκδικούμε την εφαρμογή αλλά και τον πλήρη σεβασμό από όλους των Διεθνών Συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου’», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

-Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να μιλήσει για τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, μίλησε για τραγωδία, λες και στην Κύπρο έγινε κάποια φυσική καταστροφή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι η σοβαρότητα και η πολυπλοκότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού τον υπερβαίνουν. Δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται μόνος του, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Χρειάζεται ένα ενιαίο και αρραγές εθνικό μέτωπο που μπορεί να εκφραστεί με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά και κοινή συνάντηση με τη συμμετοχή της κυπριακής ηγεσίας και των πολιτικών δυνάμεων των αδελφών μας Κυπρίων.

Ναι στη δικοινοτική ομοσπονδία, αρκεί να είναι λειτουργική και όχι ετεροβαρής και διαλυτική, να δημιουργηθεί δηλαδή ένα υβριδικό κράτος που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη μέρα.

Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί».

-Σε ότι αφορά στο περιστατικό στην Κάσο, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Αυτό που έγινε στην Κάσο είναι η επιτομή αυτού που είπε ο κ. Ερντογάν, ότι θα μας παρακολουθεί και πρέπει να ρωτάμε την Τουρκία για ό,τι κάνουμε. Ήταν μια απαράδεκτη υποχώρηση της χώρας μας.

Αυτό που έγινε στην Κάσο είναι αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, είναι η εφαρμογή από την Τουρκία του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Η Τουρκία ουσιαστικά απαγόρευσε την κίνηση του ιταλικού πλοίου στην Ελληνο-Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Τότε γιατί την ανακηρύξαμε αφού δεν έχουμε τη διάθεση να την υπερασπιστούμε;

Προκαλεί τρομερή εντύπωση η ελαφρότητα με την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ερμήνευσε το περιστατικό. Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας την Τετάρτη το βράδυ, μιλώντας με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είπε το εξής αμίμητο ‘Μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας αλλά τελικά όλα καλά’».

-Σε ότι αφορά στα ζητήματα της κυριαρχίας και των διεθνών συνθηκών στο Αιγαίο, ο Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε:

«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για να αποδεχθεί την τουρκική απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών. Όπως και να αποδεχθεί συστάσεις συμμάχων ή φίλων προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δίκαιο της θάλασσας δεν έχει a la carte εφαρμογή. Το Αιγαίο δεν είναι ειδική περίπτωση ούτε υβριδική θάλασσα.

Το Αιγαίο θα είναι υβριδική θάλασσα στην οποία δεν θα ισχύουν οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου; Όταν επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο για την Ουκρανία δεν μπορούμε να το βάζουμε ‘στο ράφι’ για το Αιγαίο».

-Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

«Η Τουρκική αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική στην Κύπρο , το Αιγαίο και τη Θράκη δεν έχει συγκυριακά αλλά μόνιμα χαρακτηριστικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θέλει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ένα υβριδικό περιβάλλον, στο οποίο δεν θα ισχύει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Με την εξίσου ξεκάθαρη πρόθεση να αποκοπεί και να παραιτηθεί η Ελλάδα από τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ότι αφορά στη διακήρυξη των Αθηνών, έχει αποδυναμωθεί πλήρως από τις προκλήσεις και τη ρητορική της Τουρκίας και το μόνο που πέτυχε ήταν να ‘ξεπλύνει’ την Τουρκία για να πάρει τα F-16».

-Σε ότι αφορά στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στην παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι με την αποστολή όπλων υπάρχουν κενά στο αμυντικό σύστημα της χώρας, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε:

«Αναρωτιέμαι για όλα αυτά, για τα αμυντικά συστήματα που έχουν απομακρυνθεί από τα νησιά, υπάρχει θετική εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας;

Ποια οπλικά συστήματα έχει δώσει η Τουρκία στην Ουκρανία; Γιατί η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που εφαρμόζουν όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ;».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπ. Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη στο militaire.gr και τον Πάρη Καρβουνόπουλο εδώ: https://tinyurl.com/ax5ewbrz



Νησιωτική Πολιτική με έργα και πράξεις, όχι λόγια


Η Σύρος ήταν ο επόμενος σταθμός της διαρκούς επικοινωνίας του υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κατρίνη με τους πολίτες.

«Η Ελλάδα δεν έχει νησιωτική πολιτική, όσοι την επικαλούνται την περιορίζουν σε λόγια και γενικολογίες.

Δεν υπάρχει νησιωτική πολιτική όταν απουσιάζουν συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών.

Υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα για να ενισχυθεί η ζωή στα νησιά; Υπάρχει αντιστοίχιση με πολιτικές για το δημογραφικό προκειμένου να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά;

Νησιωτική πολιτική σημαίνει τολμηρές πολιτικές, φορολογικά κίνητρα για να στηριχθεί η ζωή και η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά.

Σημαίνει σοβαρά μισθολογικά, φορολογικά και θεσμικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά και να αισθάνονται ασφαλείς οι νησιώτες», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης συζητώντας με τους πολίτες σε μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση και προαναγγέλλοντας ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο «Σχέδιο Νησιωτικής Πολιτικής».

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε εκ νέου ότι «μόνο μια Μεγάλη Παράταξη θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και κόμμα εξουσίας».

Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο, με τον οποίο έγινε αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο του Νεωρίου αλλά και το Διευθυντή κ. Βαμβακούση.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης «η ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη νησιωτική οικονομία.

Ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία πρέπει να συνδέεται:

α) με τη δέσμευση ότι κάθε προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού πρέπει να περιλαμβάνει κατασκευαστικό έργο που θα υλοποιείται στα Ελληνικά Ναυπηγεία.

β) με την προοπτική ανανέωσης του στόλου της ελληνικής ακτοπλοΐας και της προσαρμογής του στους κανόνες της πράσινης μετάβασης. Το έργο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία που θα αποκτήσουν εξειδίκευση και τεχνογνωσία, χτίζοντας τα πλοία της νέας εποχής.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για την ακρίβεια σαν επισκέπτης και σχολιαστής…

«Μιλάω ανοιχτά και ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη γιατί μόνο μια μεγάλη παράταξη που θα κυβερνήσει, μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως η ακρίβεια και η αλλαγή της δομής της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Επισήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση.

«Το ΠΑΣΟΚ που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα κόμμα εξουσίας που έθετε πάντα υψηλούς στόχους και εξέφραζε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ενέργειας και τις επιβαρύνσεις που μετακυλίονται στους πολίτες και στα νοικοκυριά, τόνισε:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αγορά ενέργειας.

Αυτό το πρόβλημα θα το δουν και θα τι υποστούν οι πολίτες σε λίγες ημέρες στους λογαριασμούς.

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως επισκέπτης κι σχολιαστής στη χώρα ενώ είναι Πρωθυπουργός.

Το καρτέλ που ελέγχει και διαμορφώνει τις τιμές στην ενέργεια είναι δικό του δημιούργημα.

Και το κυριότερο: αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε που θα δυσαρέστησε αυτό το καρτέλ και θα έβαζε ένα όριο, όπως η επιβολή πλαφόν κέρδους στη χονδρική αγορά ενέργειας.

Στην Ελλάδα μας έλεγαν ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας για να έχουμε φθηνότερο ρεύμα.

Αυτό δε συνέβη, έγινε το αντίθετο.

Για να λειτουργήσει μια αγορά πρέπει να μην υπάρχουν καρτέλ που εδώ υπάρχουν και καθορίζουν τα πάντα και να υπάρχουν συνθήκες ανταγωνισμού που εδώ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια».

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών σε τομείς όπως η ακτοπλοΐα αφού η λογική της, όπως εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, είναι ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην αγορά.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στο αρχείο, το Κράτος Δικαίου στο απόσπασμα

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές που καταλογίζει πλημμελήματα σε ιδιωτικές εταιρείες που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη χώρα με την παραβίαση και κατάλυση του Κράτους Δικαίου είναι πολύ πιο σοβαρό και βαθύ.

Η ΕΥΠ είχε τους ίδιους στόχους παρακολούθησης με το Predator. Ευθύνες όμως δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση στο αρχείο και το Κράτος Δικαίου στο απόσπασμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.