Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ένα χρήσιμο εργαλείο, που έκανε και φέτος το θαύμα του!

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Σε 25.000 ανέρχονται, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα οι μαθητές που συμμετείχαν μεν στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά αποκλείστηκαν δε, από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της θέσπισης από την πλευρά της κυβέρνησης, του βάρβαρου αυτού, βαθιά ταξικού και αντιεκπαιδευτικού μέτρου, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Τρίβουν τα χέρια τους τα ιδιωτικά κολέγια για την προσφερόμενη στο πιάτο πελατεία, η οποία βεβαίως και θα μπορεί να συνεχίσει να ονειρεύεται, για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον, υπό την μοναδική προϋπόθεση, να έχει τη δυνατότητα αυτό να το αγοράσει.

Να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να το πληρώσει.

Βέβαια, αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχουν όλοι.

Αλλά και σ' αυτό, υπάρχει λύση.

Δε θα μείνουμε χωρίς ψυκτικούς στο Περιστέρι, χωρίς σύγχρονους σκλάβους στα Ταμπούρια και το Πέραμα, χωρίς γκαρσόνια στοιβαγμένα σε κοντέινερς στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, χωρίς ντελιβεράδες στις Σέρρες και το Κιλκίς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ανέρχονται σε 10.000 οι κενές θέσεις, που υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι από τη μια, πετιούνται εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 25.000 παιδιά και από την άλλη παρουσιάζονται 10.000 κενές θέσεις σε όλη την επικράτεια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις τοπικές κοινωνίες, την περαιτέρω υποβάθμιση, την εγκατάλειψη και εν τέλει ερημοποίηση τους.

Δυστυχώς, το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μετετράπη, σε προνόμιο των λίγων και ισχυρών.

Αυτή η απορρύθμιση στο χώρο της παιδείας, θα μας ταλαιπωρεί και θα μας συντροφεύει, θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και θα αποκλείει κάθε ίχνος κοινωνικής κινητικότητας.

Η υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, με ίσες ευκαιρίες για όλους, η ενίσχυση και αναβάθμιση της αξίας των τίτλων σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η κατάργηση όλων των βαθιά ταξικών και αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, αποτελεί αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αυτό το αίτημα, δεν μπορεί να εκφραστεί ούτε να υλοποιηθεί, παρά μόνο, από μια πολιτική δύναμη, που στον αξιακό της πυρήνα , πιστεύει βαθιά και αδιαπραγμάτευτα, στην υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και στην κοινωνική δικαιοσύνη, θεμέλιες προϋποθέσεις, για τη συνέχιση μιας κοινωνίας!

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.
ΚΙΛΚΙΣ – ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Ο Συντονιστής Κυριάκος Κυβρακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.