Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Λεωνίδας Δημητριάδης: Δικαιοσύνη στο Κιλκίς

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης 
Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε Κιλκίς
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ

Η 21η Μαΐου σηματοδοτεί μία καινούρια μέρα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του.Η κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης υπερπηδά τις κομματικές στρατοπεδεύσεις και προσκαλεί τους πολίτες να σταθμίσουν τις αναγκαίες απαιτήσεις για τους όρους της διαβίωσης.

Καθένας μας καλείται να επιλέξει την εκπροσώπηση που αξίζει στην ταυτότητα, τις προσδοκίες και το μέλλον του. Η ένωση των προοδευτικών δυνάμεων συντελεί στην επαναφορά της διακυβέρνησης του κράτους δικαίου και τη μέριμνα για τον πολίτη ανεξαρτήτως κάθε μορφής διακρίσεων.

Αισθάνομαι από θέση ευθύνης και με χρέος μου την ειλικρίνεια να ζητήσω τη στήριξη σας για να ξεπεράσουμε το σκόπελο της αδιαφάνειας και να κερδίσουμε ως λαός πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Είμαστε εδώ για τους πολίτες του Κιλκίς και θέτω εαυτόν στην υπηρεσία του δικαιώματος του λαού μας για αυτοδιάθεση.

Τα προβλήματα του τόπου μας είναι εμφανή και η αδιαφορία προσπαθειών προς την επίλυση τους κραυγαλέα. Ο νομός μας βαίνει μειούμενος πληθυσμιακά, η ανεργία οδηγεί στη μετανάστευση, οι υποδομές λιμνάζουν σα μεγαλόσχημα απομεινάρια και ο πολίτης αισθάνεται μόνος. Απέναντι στον παραγκωνισμό των δικαιωμάτων μας έχουμε τις προτάσεις και το κατάλληλο σχέδιο για την άμεση αποτίναξη της παρακμής και την συλλογική πρόοδο του νομού μας.

Πρώτο μας μέλημα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και η άμεση επισκευή του άξονα Γουμένισσας-Κιλκίς. Το μεγάλο δημόσιο έργο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και ταλαιπωρήσει πολλαπλά τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Η παράδοση του έργου έχει καταστεί αναγκαία και θέτει τις προϋποθέσεις για την εισροή τουριστικού κεφαλαίου στο νομό μας. Ο νομός προσφέρεται για παραδοσιακές μορφές τουρισμού, όπως του εκπαιδευτικού σκοπού με το πλήθος των αρχαιολογικών τοποθεσιών(Ευρωπός,Παλατιανό) και της αναψυχής με την αξιοποίηση φυσικών χώρων (λίμνες Δοϊράνης, Μεταλλείου, Σκρα, σπήλαιο Κιλκίς) καθώς και λιγότερο γνωστών μορφών τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων του αγροτουρισμού, του θρησκευτικού (μοναστήρια Πενταλόφου, Γρίβας), του περιβαλλοντικού (βοτανικός κήπος Κρουσσίων) και του ιατρικού τουρισμού (λουτρά Πικρολίμνης).

Η δυναμική αξιοποίηση του τόπου δημιουργεί αυτομάτως νέες και αυξημένα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους. Παράλληλα, η κατάρτιση της τράπεζας στέγης και ο έλεγχος της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε συνδυασμό με τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος με την αύξηση του πραγματικά διαθέσιμου κατώτατου μισθού και την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξυπηρετούν τον επαναπατρισμό του ανθρώπινου κεφαλαίου μας.

Η διαφύλαξη της παραγωγικής γης και η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού με την παροχή κινήτρων στους νέους και καταρτισμένους επαγγελματίες λειτουργούν προς τον ίδιο σκοπό. Η πράσινη μετάβαση από τον ορυκτό πλούτο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οφείλει να ακολουθεί το δημόσιο συμφέρον με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την απολαβή των κοινωνικών ωφελειών και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με αποδέκτες όλους τους πολίτες.

Ο νομός μας έχει ακμάσει στο παρελθόν και συμβαίνει να απολαμβάνει των κατάλληλων προϋποθέσεων για την καταξίωση και την μεταστροφή του σε τόπο δίκαιο, συμπεριληπτικό, αξιοκρατικό, παραγωγικό, με χειραφετημένους πολίτες και με πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες.

Ύψιστης σημασίας είναι η εξυγίανση του τομέα της υγείας, με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και τον εκσυχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού. Επικουρικά, η κοινωνική ευημερία απαιτεί τη λειτουργία δημόσιων δομών για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση για όλους και για όλες στην αγορά εργασίας.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η πρόθεση για ειλικρινή πολιτικό διάλογο είναι η μόνη επιλογή και η δική μας πρόταση πλαισιώνει την πρόσβαση στην ανοιχτή διακυβέρνηση και προτάσσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των πολιτών.


Είμαστε εδώ για το Κιλκίς

Δικαιοσύνη παντού

Δικαιοσύνη στο Κιλκίς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.