Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

"Μύλος των ξωτικών", ένα ακόμη καλό στα Τρίκαλα

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μακάρι να βρεθεί ευκαιρία και η αφορμή να επισκεφτούν την πόλη μας έτσι όπως έγινε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από το Κιλκίς με προορισμό τα όμορφα Τρίκαλα και τον "μύλο των ξωτικών".

Σίγουρα η περιγραφή θα φανεί υπερβολική, έχουμε όμως να κάνουμε με ένα ευχάριστο γεγονός και όχι με την μιζέρια και την κουραστική και απαράδεκτη πλέον ενημέρωση με θέματα που τρομοκρατούν και βάζουν τον κόσμο να σχολιάζει μακρινά και στημένα γεγονότα.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου τα περισσότερα εκδρομικά λεωφορεία της πόλη μας γεμάτα ασφυκτικά κόσμο, μαζί με άλλα 700 βρέθηκαν στα Τρίκαλα με αφορμή την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα όχι μόνο στον "μύλο των ξωτικών" αλλά γενικότερα και κάθε γωνιά της όμορφης θεσσαλικής πόλης.

Η φιλοξενία απίστευτη από όλους όσους εργάστηκαν την ημέρα αυτή και αγκάλιασαν με σεβασμό τους χιλιάδες επισκέπτες με χαρά και ενθουσιασμό.
Το ποιό απίστευτο, η μελετημένη οργάνωση δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο "Μύλος των ξωτικών" γράφει την δική του Ιστορία έτσι όπως εξελίσσετε η δραστηριότητα του προσφέροντας μια ευχάριστη και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή που περνάς την μεγάλη πύλη του.

Τα ξωτικά υποδέχονται και τριγυρνούν μέσα στο οργανωμένο πλήθος φωτογραφίζονται και συμμετέχουν με τον κόσμο.

Άτομα που παρακολουθούν διακριτικά ενημερώνουν τους επισκέπτες και τους κατευθύνουν να παρακολουθήσουν με την σειρά την μαγική διαδρομή χωρίς τον κίνδυνο συνωστισμού.

Ο Μύλος δεσπόζει και ξεπροβάλει μέσα από το παρελθόν επιβλητικός και καινούργιος σε μια άλλη εποχή περνώντας τα μηνύματα του.

Μέσα στο ανακαινισμένο κουφάρι του με τους υμάντες να γυρίζουν έρχεται εκείνη η γνώριμη μυρωδιά από το αλεύρι,και έξω το τραίνο να σφυρίζει γεμάτο τσουβάλια με το σιτάρι.

Μέσα σε αυτές τις εικόνες ταξιδεύεις στον χρόνο έτσι όπως οι οθόνες μεταφέρουν όλες τις λεπτομέρειες να διαβάσεις να μάθειε να θαυμάσεις.

Σοκολάτες και ζαχαρωτά πήρανε την θέση από το σιτάρι και το αλεύρι και μοσχοβολάει ο τόπος.

Τα παιδιά νιώθουν ευτυχισμένα παίζουν και μαθαίνουν.

Έξω από τον μύλο όπως η μαγική διαδρομή σε έχει κάνει να νιώθεις αυτό που μεταφέρει η ατμόσφαιρα, και δεν είναι άλλο παρά μόνο η χαρά και γίνεσαι παιδί.
Γίνεσαι ένας καλύτερος άνθρωπος και αυτό μια λέξη μόνο θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει.

Πολιτισμός!

Ένα τέταρτο καλό στα όμορφα Τρίκαλα που ένας υπέροχος άνθρωπος είχε την ιδέα και ανάμεσα σε πολλά όχι και γιατί την υπερασπίστηκε.

Μαζί του άλλοι δύο και μετά πολλοί και δούλεψαν και σήμερα ο ένας έγινε μοναδικός.

Ο μύλος χρήσιμος και επίκαιρος.

Ένας άλλο είδος επικοινωνίας γεννιέται που λέγεται συμετοχή.

Αξίζει τελειώνοντας την μικρή αναφορά να προσθέσουμε την απίστευτη οργάνωση από την αστυνομία Τρικάλων να μεταφέρει τα 700 λεωφορεία των επισκεπτών στα πάρκινγκ των μεγάλων σούπερ μάρκετ της πόλης και με νούμερα να περνούν μπροστά από τον μύλο επιλεγμένες ώρες για την επιστροφή και εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών στο "Μύλο των ξωτικών".

Μύλοι υπάρχουν παντού στην Πατρίδα μας ας ευχηθούμε να ζωντανέψουν και να μεταφέρουν διδακτικά την ιστορία τους και πάνω σε αυτή να γεννηθεί ουσιαστικά μια καινούργια.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.