Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 13/12/2022, 8:50 μ.μ.

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα τέσσερα (4) μέλη της οποίας διέπραξαν (23) αξιόποινες πράξεις (ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας) σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα, οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) ακόμη διαρρήξεων οικιών.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι παραπάνω, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2022, διέρρηξαν δύο οικίες (2) οικίες στην περιοχή του Πανοράματος, αφαιρώντας από τη μία (1) διάφορα κοσμήματα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος και των τεσσάρων (4) μελών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα προσωρινής κράτησης Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων κρατούνται.

Η συμπληρωματική σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκή των ανωτέρω και σε έτερες υποθέσεις.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, από τον ανισόπεδο κόμβο Νέας Αγαθούπολης (459 χιλιόμετρο), έως τονανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (471 χιλιόμετρο), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 07.30 έως ώρα 17.00,
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 07.30 έως ώρα 17.00,
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 07.30 έως ώρα 17.00.

Επίσης, θα αποκλειστεί η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Νέας Αγαθούπολης (Μεθώνης) και του ημιανισόπεδου κόμβο Αιγινίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

Τα οχήματα που κινούνται επί της ΠΑΘΕ στην Πιερία, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εξέρχονται από τον κόμβο Νέας Αγαθούπολης (Μεθώνης) και θα κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, έως τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου της Εγνατίας Οδού, όπου στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδιού, μέσω του οποίου θα εισέρχονται και πάλι στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (12-12-2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-12-2022), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, στην ευρύτερη περιοχή οδών Γιαννιτσών – Μοναστηρίου, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (124) άτομα και (9) οχήματα
Προσήχθησαν (17) αλλοδαποί και
συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων της ταινίας «DIRTY ANGELS» θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(1) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται, τμηματικά και αναλόγως με την πρόοδο των γυρισμάτων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς κέντρο πόλης της οδού Μοναστηρίου, από την οδό Γ. Σεφέρη έως την Ανώνυμη Οδό (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace).

Η κυκλοφορία των οχημάτων (πλην των αστικών λεωφορείων) θα διεξάγεται, με την βοήθεια σημαιοφόρων, διαμέσου της Ανώνυμης Οδού (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace), της οδού Γιαννιτσών και των γύρων δρόμων της περιοχής.

(2) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας προς δυτικά της οδού Μοναστηρίου, από την οδό Γ. Σεφέρη έως την οδό Αγ. Παρασκευής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομείναν μέρος του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας προς δυτικά της οδού Μοναστηρίου.

(3) Επίσης, από ώρα 17.00 της Τρίτης (13/12/2022) έως ώρα 17.00 της Πέμπτης (15/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Μοναστηρίου, στα εξής τμήματα:

- Οδός Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς κέντρο πόλης), από την οδό Γ. Σεφέρη έως την Ανώνυμη Οδό (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace).

- Οδός Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς δυτικά), από την οδό Γ. Σεφέρη έως την οδό Αγ. Παρασκευής.

(4) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και από ώρα 17.00 της Τρίτης (13/12/2022) έως ώρα 15.00 της Πέμπτης (15/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου έως την οδό Γιαννιτσών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης 

Από τη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη (14-12-2022) λόγω εκδηλώσεων (συγκεντρώσεων κλπ.) που θα πραγματοποιηθούν, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από την 06:00 ώρα της 14-12-2022 έως την 16:00 ώρα της ιδίας ημέρας στην οδό 26ης Οκτωβρίου (εκατέρωθεν) του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.