Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων με την Υφυπουργό Δημογραφικής πολιτικής και τον Υπουργό Ναυτιλίας

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου μέσω του προέδρου του Κολιώνη Χρήστου ως μέλος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων είχε συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης στην Αθήνα για θέματα των οικογενειών με τρία τέκνα
Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) συναντήθηκε με την κα Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργό αρμόδια για την Δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, και με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας.

Το Δημογραφικό, αποτελεί "το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα" για την χώρα μας. Οι θάνατοι στην Ελλάδα την τελευταία 11ετία ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 330.935. Η λύση για να σταματήσει η δημογραφική κατάρρευση είναι:

-1. Παροχή κινήτρων για να γεννηθεί 3ο παιδί

-2. Έμπρακτη στήριξη της 3τεκνης οικογένειας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) εκπροσωπεί 300.000 τρίτεκνες οικογένειες, που ανησυχούν για το μέλλον, έχει καταθέσει προτάσεις κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Στη συνάντηση με την κα Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργό αρμόδια για την Δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, ιδιαίτερα τονίστηκε ότι χρειάζονται άμεσα από χθες να επιλυθούν τα:

-1. Εξομείωση τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Ότι ακριβώς ισχύει για τους πολύτεκνους, να ισχύσει και για τους τρίτεκνους.

-2. Εναλλακτικά μέχρι να γίνει η εξομοίωση, οι Τρίτεκνες οικογένειες να χαρακτηρίζονται δια βίου. Να ισχύσει σε όλα τα Υπουργεία και νομοσχέδια (προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μειωμένα δημοτικά τέλη, κ.α.).

-3. Περισσότερα προνόμια στις οικογένειες με μικρά παιδιά. Η άδεια από 9 μήνες να γίνει 16 μήνες, η άδεια για ασθένεια τέκνου να γίνει 30 μέρες, και η άδεια πατρότητας να γίνει 20 μέρες.

-4. Όλα τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών να εισάγονται στους παιδικούς σταθμούς, η να παίρνουν Voucher, η να παίρνουν πάντα κατά προτεραιότητα voucher ΚΔΑΠ.

-5. Σύστημα μεταθέσεων για τρίτεκνες οικογένειες, Συνυπηρέτηση.

-6. Βελτίωση του συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

-7. Σπίτι για όλους. Το ηλικιακό όριο να γίνει τουλάχιστον 52 έτη, καθώς και να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

-8. Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ – Να υπάρχει μοριοδότηση για τρίτεκνες οικογένειες (έχει μόνο για ΑΜΕΑ, Μονογονεικές, Πολύτεκνες).

-9. Πρόγραμμα για Φωτοβολταικά. Άτοκη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταικών.

-10. Μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακριβώς ότι ισχύει και στους πολύτεκνους, να ισχύσει και στους τρίτεκνους.

-11. Μειωμένα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, ακριβώς ότι ισχύει στους πολύτεκνους, να ισχύσει και στους τρίτεκνους.

-12.Επιδόματα παιδιών Α21. Αύξηση του ποσού του επιδόματος, καθώς και αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου.

-13. Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Οι Σύλλογοι Τριτέκνων να είναι φορείς διανομής, χωρίς να απαιτείται η συμφωνία των υπολοίπων εταίρων.

Η κα Συρεγγέλα, αναφέρθηκε στην επιμήκυνση των αδειών που έγινε με τον νόμο 4808/2021, και απάντησε όσον αφορά τα αιτήματα μας, ότι υλοποιεί μόνο τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, και τα αιτήματα μας δεν συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις της Βουλής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ, Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας, από τον οποίο ζητήθηκε η έκπτωση στα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι θα το διερευνήσει και θα μας απαντήσει σε 1-2 μήνες.

Από την ΠΟΤ παρευρέθησαν στις συναντήσεις: ο κ. Αντώνης Ντιούδης – πρόεδρος της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Γιαννιτσών, η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, γ. γραμματέας της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, και ο κ. Χρήστος Κολιώνης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου. Στις συναντήσεις παρευρέθη και ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος στηρίζει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συνεχίσει δυναμικά τις διεκδικήσεις, μέχρι να συμβάλουν στην θεσμοθέτηση και υλοποίηση μέτρων στήριξης υπέρ των τρίτεκνων οικογενειών.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.