Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Χαίρε Μικρά Ασία... στο νου και στην καρδιά

Στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς τιμήθηκε η μνήμη των εν Μικρά Ασία αναιρεθέντων, ξύπνησαν μνήμες από τον πόνο της καταστροφής και του ξεριζωμού και φωτίστηκαν οι ελπίδες των προσφύγων που άντεξαν τα δεινά του πολέμου και συνέχισαν με πίστη στην καινούργια πατρίδα τους, στην μητέρα Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε επίσης λόγο για ενότητα που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας, καλώντας όλους να μελετήσουν την ιστορία και να διδαχθούν από αυτήν, τονίζοντας ότι για αυτήν την πολυπόθητη ενότητα εργάζεται διαρκώς η Εκκλησία του Χριστού.

Χαιρετισμό εκ μέρους των συνεργαζόμενων Ενοριών που διοργάνωσαν την εκδήλωση έκανε ο Παν. Αρχιμ. Νικόλαος Ταλζίγιε, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσα από την εκδήλωση αυτή αποτίουμε τον δικό μας φόρο τιμής με τα παραδοσιακά τραγούδια να εξυμνούν το μεγαλείο της γης της Ιωνίας, να εκφράζουν τον πόνο για την καταστροφή και τον ξεριζωμό, που μιλούν για την αγάπη και τη ζωή.

Ανάμεσα στα υπέροχα κομμάτια που ερμήνευσαν οι μουσικοί σχετικές εισηγήσεις τόσο για την Μ. Ασία, όσο και για τους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, που μαρτύρησαν στην Τιβεριούπολη, έκανε ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Σαλαβασίδης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κιλκίς.

Τα παραδοσιακά τραγούδια από την Μικρασία, την Θράκη και τον Πόντο απέδωσαν οι καλλιτέχνες Μαρία Παπαχριστοδούλου, Μανώλης Καραβίδας, Σάκης Ξενούδης, Κυριάκος Μαρκουλλής, Αποστόλης Πούπαλος και Αναστάσιος Μπαμπατζάνης ενώ παραδοσιακό τραγούδι με στίχους αφιερωμένο στους Πολιούχους ερμήνευσε ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς, σαγηνεύοντας το κοινό.

Συμμετείχε επίσης η Ενοριακή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ” με χοράρχη τον κ. Κριστιάν Ντουμανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.