Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσίαση Βιβλίων για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς

Η σχέση με το βιβλίο ανοίγει παράθυρο στις λέξεις και στην μαγεία της Γλώσσας, χαρίζοντάς μας ένα ατέρμονο ταξίδι στους κόσμους των αφηγημάτων, των διηγημάτων, της Ιστορίας.

Η περιπέτεια της ανάγνωσης αλλά και της αφήγησης στα μικρά παιδιά προσφέρει ένα κόσμο μαγικό αλλά και ένα ταξίδι στο χρόνο. Μια πηγή απύθμενης γνώσης και εσωτερικών θησαυρών.

Ένα ταξίδι που γεννά συναισθήματα, πολλές φορές πρωτόγνωρα για τα παιδιά.

Το βιβλίο είναι παιδεία. Συνεισφέρει στην δημιουργία της προσωπικότητας, στην κατανόηση των συνανθρώπων αλλά και στον έλεγχο του Εγώ.

Δημιουργεί ανθρώπους με ευθύνες, κοινωνικές δεξιότητες και ιδίως με ανοιχτούς ορίζοντες. Το βιβλίο μπορεί να αναδιαμορφώσει τις συνειδήσεις και τις προσωπικότητες των αναγνωστών, να ασκήσει τόσο μεγάλη επιρροή και αλλαγή στα πιστεύω και τις ιδέες τους, να μεταμορφώσει κυριολεκτικά το ψυχικό τους κόσμο σε κάτι εντελώς καινούριο .

Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, ερχόμαστε σε επαφή με ότι σημαντικό έχει γίνει στο παρελθόν.

Συνταξιδιώτες έγιναν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς, της ιστορίας και του ένδοξου παρελθόντος της Ιεράς Μονής Λόφου Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει στο λόφο του Κιλκίς. Ταξίδεψαν μέσα από το όμορφο και γλαφυρότατο Διήγημα της Συγγραφέως Ελένης Αρτζανίδου, μέσα από την τόσο καλαίσθητη και παραστατική εικονογράφηση της Νατάσας Παϊταρίδου.

Ταξίδεψαν μέσω του Ιστορικού βιβλίου, για τον Αϊ Γιώργη του Κιλκίς, μέσα από την εμπεριστατωμένη καταγραφή των Ιστορικών στοιχείων από τον κ. Αναστάσιο Γιοβανούδη και το εξαιρετικό φωτογραφικό και ιστορικό αρχείο του Τοπογράφου-Μηχανικού και ερευνητή κ. Αθανάσιου Βαφειάδη και το φωτογραφικό αποτύπωμα κ. Επαμεινώνδα από το εσωτερικό του Ιερού Ναού με τις σπάνιες αγιογραφίες και τη μοναδική τεχνοτροπία.

Όλα αυτά δεμένα από το Art Studio και τον κ. Ηλία Νεοκαστρίτη, ο οποίος με την δημιουργικότητα και την εξαιρετική καλαισθησία του πάντρεψε με μοναδικό τρόπο τον λόγο με την εικόνα

Τις δύο εκδόσεις προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για το γεγονός της ολοκλήρωσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας συμβάλοντας έτι περισσότερο στην ανάδειξη της ιστορικής Ιεράς Μονής του Κιλκίς που αποτελεί συν τοις άλλοις το δημοφιλέστερο τοπόσημο της πόλης. Επαίνεσε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αρσένιο Ιωάννου και τον Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου για τους κόπους τους, με τον τελευταίο να έχει τον συντονισμό και την επιμέλεια των δύο εκδόσεων.

Τα δύο βιβλία παρουσίασαν στο κοινό ο κ. Δημήτρης Γουλής, Επίκουρος Καθηγητής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, η κα Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέας και δημιουργός του διηγήματος «Δύναμις», ο κ. Βαφειάδης και ο κ. Αναστάσιος Γιοβανούδης, ερευνητής ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Προϊσταμένη Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κιλκίς κα Γεωργία Στρατούλη.

Την εκδήλωση που διάνθισε με ψαλμωδίες ο π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης και ο Αρχιδ. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, παρουσίασε ο Αρχιμ. Ευγένιος Ιωάννου, Ιερομόναχος και μέλος της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.