Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Όμιλοι Αριστείας, Καινοτομίας και Δημιουργικότητας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Δελτίο Τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Μετά τις επιτυχίες της περυσινής, πρώτης χρονιάς λειτουργίας του σχολείου ως Πειραματικό, το 2ο Γυμνάσιο που έφερε πλήθος βραβεύσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο, την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, και προετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας, προγραμματίζει την λειτουργία Ομίλων Αριστείας, Καινοτομίας και Δημιουργικότητας που απευθύνονται σε μαθητές του σχολείου αλλά και άλλων σχολικών μονάδων του Κιλκίς για το σχολικό έτος 2022-2023.

Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να δοκιμάσουν την υλοποίηση καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών και να εμπλουτίσουν με νέα ενδιαφέροντα τον χρόνο τους.

Οι μαθητές και οι γονείς-κηδεμόνες θα ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του σχολείου και τον τοπικό Τύπο για όλες τις προγραμματιζόμενες δράσεις καθώς και για τη διαδικασία συμμετοχής τους στους Ομίλους.

Μια νέα συναρπαστική περιπέτεια ξεκινά με την ίδια διάθεση και περισσότερη εμπειρία.

Ξεκινάμε την παρουσίαση της θεματολογίας με τους 4 πρώτους Ομίλους και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Όμιλος Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης

Στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς θα υλοποιηθεί τη φετινή σχολική χρονιά o Όμιλος Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης. Οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν τις τεχνικές και τις νέες μορφές της δημοσιογραφίας καθώς και τη σχέση των τεχνολογιών με αυτήν. Επίσης, θα καλλιεργήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και θα αναπτύξουν νέες, όπως αυτές της φωτογράφησης, της βιντεοσκόπησης κ.α. 

Θα εξοικειωθούν με τη χρήση ψηφιακών μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας και συνεργασίας (Web-TV, ιστολόγιο, συνεργατικά έγγραφα και ψηφιακές φόρμες) και θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους των ΜΜΕ και επαγγελματίες δημοσιογράφους με πείρα στο αντικείμενό τους. 

Με την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Ντίνου Κ. και κα. Χαρίτου Φ. θα γίνουν μικροί Δημοσιογράφοι, θα μάθουν πώς «στήνεται» ένα φύλλο εφημερίδας ή ένα δελτίο ειδήσεων, και θα γνωρίσουν χώρους εκτύπωσης, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα στούντιο και το διαδίκτυο.

Τέλος, μέσα από τη δημιουργία της δικής τους ψηφιακής έκδοσης οι μαθητές/τριες θα αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, την παρατηρητικότητά τους και θα ευαισθητοποιηθούν σε καίρια κοινωνικά ζητήματα.

Όμιλος Δημιουργικής Γραφής "Ταξίδι με όχημα τις λέξεις και τη φαντασία"

Ο Όμιλος Δημιουργικής Γραφής φιλοδοξεί πρωτίστως να αποκαταστήσει τη σχέση των μαθητών με το λόγο, προφορικό και γραπτό. Ακολούθως , στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών/τριων με την αναγνωστική και συγγραφική πράξη .Η εξοικείωση με τις τεχνικές γραφής θα επιτευχθει όχι μόνο μέσα από την ανάλυση κειμένων αλλά και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες , οι οποίες θα βελτιώσουν το λόγο τους, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και θα τους ασκήσουν σε ποικίλλους τρόπους γραφής.

Στο πλαίσιο του ομίλου οι μαθητές θα ανακαλύψουν πώς συνδέεται η δημιουργική γραφή με τη Γλωσσική διδασκαλία , τη λογοτεχνία, την ιστορία , την κοινωνία, την φύση και γενικότερα τον κόσμο που μας περιβάλλει.Επιπλέον, χωρίς άγχος θα επικοινωνήσουν, θα “παίξουν “ με τις λέξεις και τις σκέψεις τους,θα συνεργαστούν , θα δημιουργήσουν δικά τους έργα από υλικό που θα επεξεργαστούμε όλοι μαζί. Η τεχνολογία θα είναι βοηθός σε ολα αυτά.

Η δημιουργική γραφή βοηθά στην ψυχική εκτόνωση , στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και την αυτογνωσία.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Κωνσταντινίδου Μαρία, φιλόλογος ΑΠΘ

Όμιλος Ισπανικών

Εκμάθηση ισπανικής γλώσσας επιπέδου Α1 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες

Εκμάθηση πολιτιστικών στοιχείων της Ισπανίας

Ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην ισπανική γλώσσα (κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου).

Ανάπτυξη διαμεσολαβητικών δεξιοτήτων από την ελληνική στην ισπανική γλώσσα και αντίστροφα

Ανάπτυξη πολυπολιτισμικής συνειδητότητας



Στόχος του ομίλου είναι η γνωριμία με την τοπική ιστορία του Κιλκίς, αλλά και με τη Μεσαιωνική ιστορία του Βαλκανικού χώρου. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα εικονικό Μουσείο μέσα από το οποίο θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με την τοπική ιστορία από την αρχαιότητα ώς τις μέρες μας και ένα δεύτερο εικονικό μουσείο στο οποίο θα παρουσιάζονται Μεσαιωνικά Μνημεία από όλο τον Βαλκανικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.