Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

"Ζητάμε έγγραφες και κυρίως σοβαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε στο Δήμο Κιλκίς"

Ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου με την επωνυμία «Α.Σ. Σωκράτης», ο οποίος εδρεύει στο Κιλκίς και εκπροσωπείται νόμιμα από το διοικητικό του συμβούλιο
Ο αθλητικός σύλλογος με την επωνυμία «Α.Σ. Σωκράτης» ιδρύθηκε το 2002 και από τις ιδρύσεώς του διατηρεί έδρα στην πόλη του Κιλκίς. Ο σύλλογός μας διατηρεί ένα πλούσιο ιστορικό δράσεων στην πόλη του Κιλκίς διοργανώνοντας πολλά διεθνή και εγχώρια πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων), να έχει καταφέρει μέσω των αθλητών και επισκεπτών που προσκαλεί, να παρέχει εισροή χρημάτων στις επιχειρήσεις ενός Δήμου ο οποίος έχει μόνο εκροές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογός μας έχει συνεργαστεί αυτά τα 20 χρόνια λειτουργίας του πολλές φορές με το Δήμο Κιλκίς, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Δήμου αλλά και ιδιωτικούς χώρους, διατηρώντας μέχρι πριν από κάποιο διάστημα μια αγαστή συνεργασία.

Από της ιδρύσεώς του έως και σήμερα συμμετέχει αδιάλειπτα στις εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου Κιλκίς, απαντώντας πάντοτε θετικά στις σχετικές προσκλήσεις από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

Φέτος, ωστόσο, για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους ο σύλλογός μας δεν έλαβε πρόσκληση να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης μας, τα οποία κλήθηκαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η προφορική απάντηση-αιτιολόγηση της μη πρόσκλησής μας ότι δήθεν δεν έχουμε γνωστή έδρα στην πόλη του Κιλκίς, κρίνεται το λιγότερο κωμική αν όχι προσβλητική, καθώς αφενός το καταστατικό του συλλόγου μας είναι επισήμως κατατεθειμένο στο σχετικό μητρώο του Δήμου και αφετέρου όπως ήδη λέχθηκε, η μέχρι τώρα παρουσία μας στις εν λόγω δημοτικές εκδηλώσεις ήταν συνεχής και αδιάλειπτη.

Ανεξαρτήτως του ανωτέρω γεγονότος, ο σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο, υπέβαλε αίτημα να του παραχωρηθεί η Πλατεία Ειρήνης για τη διενέργεια αθλητικής εκδήλωσης πανελλαδικής εμβέλειας με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων, συνεργαζομένων ομοσπονδιών και αθλητών υψηλού επιπέδου.

Επί της αιτήσεώς μας αυτής λάβαμε θετική απάντηση με την έκδοση της με αριθμ πρωτ. 17668/2022 απόφασης, η οποία μας έδινε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε την Πλατεία Ειρήνης για αθλητικές εκδηλώσεις μας στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 και βάσει αυτής προβήκαμε στις απαιτούμενες προετοιμασίες και ενέργειες.

Καλέσαμε συνεργαζόμενες ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, αθλητές υψηλού επιπέδου, γυμναστήρια και διάφορες επιχειρήσεις, να συνδράμουν για την ολοκλήρωση αυτής της αθλητικής γιορτής. Είναι προφανές, ότι το κάλεσμα αθλητών και σωματείων, δημιουργεί έναν κύκλο προετοιμασιών και εξόδων που πρέπει να γίνει τόσο από εμάς ως διοργανωτές, όσο και από τα σωματεία και τους αθλητές που θα συμμετάσχουν.

Παρ’ ότι λοιπόν είναι αυτονόητο πως κάθε δημοτική αρχή και κάθε νοήμων άνθρωπος, θα έπρεπε να αναγνωρίζει και να σέβεται τα χρήματα αλλά κυρίως τον κόπο που καταβάλλεται μετά από μια τέτοια απόφαση για τη δημιουργία μιας αθλητικής εκδήλωσης, μόλις 3 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενημερωθήκαμε για την ανάκληση της άδειας παραχώρησης της Πλατείας Ειρήνης, με την προφορική (!) αιτιολόγηση ότι κάποια σωματεία της πόλης παραπονέθηκαν για το ότι συμπίπτει η εκδήλωσή μας, με τις αθλητικές επιδείξεις που θα γινόταν από αυτούς στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης.

Μη έχοντας καν κάποιο έγγραφο από το Δήμο που να πιστοποιεί την ανάκληση της άδειας, ζητήσαμε την ανακλητική απόφαση γραπτώς και έτσι μας στάλθηκε μέσω email. Σε αυτήν αναφέρεται ότι βάσει απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ανακαλείται η άδεια παραχώρησης που αρχικώς μας είχε δοθεί, χωρίς φυσικά να αιτιολογεί ούτε γιατί αυτή δόθηκε, ούτε φυσικά σε ποιο γεγονός (που δεν ίσχυε κατά το χρόνο έκδοσης της εν λόγω άδειας), βασίζεται η ανάκλησης της. Η δε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, που ίσως ουσιαστικά να μην άλλαζε κάτι, όμως σημειολογικά θα είχε την αξία της, απουσίαζε εκκωφαντικά.

Βάσει των ανωτέρω, απαιτούμε να μάθουμε ποιος είναι ο αληθής λόγος της μη πρόσκλησης του συλλόγου μας στις εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης του Δήμου Κιλκίς και ποιος ήταν ο αρμόδιος για την ενημέρωση των σωματείων, ο οποίος χρεώνεται την εν λόγω (σκόπιμη κατά τη γνώμη μας) παράλειψη.

Επίσης απαιτούμε ως δημότες του Δήμου Κιλκίς, να μάθουμε επιτέλους τι μεσολάβησε μεταξύ της χορήγησης άδεις για χρησιμοποίηση της Πλατείας Ειρήνης ως χώρου εκδηλώσεων και της ανάκλησης της ανωτέρω χορήγησης. Ποιος ήταν αυτός ο τόσο σοβαρός λόγος που κόστισε χρήματα και κυρίως κόπο και προετοιμασία σε τόσους αθλητές και παράγοντες. Ποιος επέλεξε να πληγεί η φήμη και η αξιοπιστία τόσο του συλλόγου μας, όσο τελικά και ολόκληρης της δημοτικής αρχής, που φάνηκε πως χειρίστηκε την υπόθεση με άκρα, αν μη τι άλλο, προχειρότητα.

Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσει ο Δήμος Κιλκίς ποια είναι τελικά αυτά τα σωματεία που παραπονέθηκαν για την διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης μας και αν αυτή τους η διαμαρτυρία κατατέθηκε εγγράφως, (οπότε και ζητούμε να λάβουμε σχετικά αντίγραφα), διότι μέχρι στιγμής όλοι όσοι επικοινώνησαν μαζί μας, συμφωνούν πως η εν γένει στάση του Δήμου απέναντί μας ήταν απαράδεκτη.

Ζητάμε έγγραφες και κυρίως σοβαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε τόσες ημέρες, ώστε να τις μεταφέρουμε στους συνεργάτες και καλεσμένους μας, ώστε να αιτιολογηθεί με σαφήνεια, αρχικά η μη κλήση μας στις επίσημες εκδηλώσεις της εμποροπανήγυρης και αφετέρου η χρονικά ύποπτη ανάκληση – ακύρωση της εκδήλωσης μας, 3 μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.