Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Σεμινάρια για γονείς παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας στην Αξιούπολη και Πολύκαστρο

Σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας στην Αξιούπολη
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αξιούπολης και την Τοπική Κοινότητα Αξιούπολης διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας μαζί τα όρια».

Το σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 6-11 χρονών και είναι κάτοικοι Δήμου Παιονίας.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο Δημοτικό κατάστημα (Πλατεία Ελευθερίας 21) στην Αξιούπολη και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, ώρες 18:00-20:00. Ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Το σεμινάριο βασίζεται στην βιωματική ομαδική εκπαίδευση και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Οι γονείς για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής έως τις 5 Οκτωβρίου 2022. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα επικοινωνούμε μαζί τους για παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας στο Πολύκαστρο

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας και το Σύλλογο Γυναικών ΕΥΚΡΑΝΤΗ διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί».

Το σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-5 χρονών και είναι κάτοικοι Δήμου Παιονίας.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο φουαγιέ του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο (Κ. Παλαιολόγου 3 στην κεντρική πλατεία) και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, ώρες 17:30-19:30. Ξεκινούν στις 11 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Το σεμινάριο βασίζεται στην βιωματική ομαδική εκπαίδευση και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Οι γονείς για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής έως τις 6 Οκτωβρίου 2022. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα επικοινωνούμε μαζί τους για παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.