Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Ο Ζωοποιός Σταυρός νοηματοδοτεί τη ζωή μας!

Δελτίο τύπου Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου 
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού της ακριτικής κωμοπόλεως Μκρόβρυσης (Σ.Σ. Μουριών), στη μεθόριο του Ν. Κιλκίς, μετέβη το εσπέρας της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, όπου και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Λαμπρής εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφερείας Πολυανής, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών, Παν. Αρχιμ. Ευσέβιο Κλώπα, ο οποίος επιμελήθηκε της άρτιας πανηγύρεως.

Μεγάλος αριθμός ευσεβών πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να λάβει τη χάρη του Ζωηφόρου Τιμίου Σταυρού, του αήττητου "όπλου" της ειρήνης της Εκκλησίας μας, με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού κ. Γεώργιο Φραγγίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, τον Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Παύλο Τονικίδη, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, κ.α.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνος του Τιμίου Σταυρού ανά τους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως, στην οποία πραγματοποιούνται παράλληλα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, προεξήρχε του Όρθρου, της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον δισυπόστατο Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνης Κιλκίς, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον Παν. Αρχιμ. Απόστολο Πορτοκαλίδη, τον Εφημέριο Αιδ. π. Ιωάννη Σαλαβασίδη, τον Αρχιδιάκονο π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη και τον Διάκονο π. Σάββα Αμοιρίδη.

Συμπροσευχόμενος παρέστη στην ιδιαίτερη αυτή τελετή της Υψώσεως ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Σεπτός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού καθώς και στη θαυμαστή εύρεσή Του, τονίζοντας την ιστορική και βιβλική μνήμη του γεγονότος, οι οποίες ως δωρεές της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας Εκκλησίας μας στηρίζουν και νοηματοδοτούν τη ζωή μας! Επιπλέον, τόνισε, ότι η δύναμη και η χάρις του Παναγίου Πνεύματος που διαχέεται από τον Τίμιο Σταυρό με σκοπό να μας ενδυναμώνει και να μας θωρακίζει πνευματικά, έτσι ώστε ο αγώνας μας, με τη χάρη του Θεού, να είναι ουσιαστικός, αποδοτικός και σωτήριος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού και διδάσκαλο π. Ιωάννη Σαλαβασίδη, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την επιμελή οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως αλλά και για το έργο που επιτελεί για την αποπεράτωση του υπό ανέγερσιν Ιερού Ναού, που βρίσκεται πλησίον της εισόδου της πόλεως.




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.