Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

"Ξεσηκωμός - Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις"

Δελτίο τύπου συνδικάτου μετάλλου και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας  κεντρικής Μακεδονίας
Η εργοδοσία της ΑΛΟΥΜΥΛ προχώρησε μέσα στη βδομάδα σε μαζικές απολύσεις, ενώ διακινεί ότι ο αριθμός των απολυμένων θα αυξηθεί. Πρόκειται για την εταιρία που τα τελευταία 2,5 χρόνια εμφάνισε λειτουργικά κέρδη πάνω από 120 εκατ. €, ενώ μόνο το πρώτο μισό του 2022 έφτασαν τα 40 εκατ. €.

Από την άλλη, εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλα αυτά δεν είδαμε την παραμικρή αύξηση, πέρα από τα ψίχουλα που η εταιρία αναγκάστηκε να δώσει λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού! Αυτό που φρόντισε η εταιρεία αυτά τα 2,5 χρόνια είναι να μας επιβάλλει την εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές, να μας αφήσει στο έλεος του κορωνοϊού, ενώ τα εργατικά ατυχήματα έγιναν «καθημερινότητα», μιας και η υγεία και η ασφάλεια μας υπολογίζονται από την εταιρία ως «κόστος»!

Αποδεικνύεται ότι ούτε με την αναμονή ούτε με το «να βάζουμε πλάτη» πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα! Όταν έχει δουλειά, μας περιμένει η εντατικοποίηση, τα 4βάρδια και τα εργατικά ατυχήματα, ενώ μόλις πέσει η δουλειά, μας περιμένει η ανεργία, τη στιγμή που όλα τα βασικά προϊόντα, τα καύσιμα και το ρεύμα έχουν εκτοξευθεί! Και σε κάθε περίπτωση, οι μισθοί που δε φτάνουν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες!

Η λύση είναι στον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα, όπως δείχνει και ο παλικαρίσιος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που συνεχίζουν την απεργία τους εδώ και 1,5 μήνα, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Να παρθούν πίσω οι απολύσεις! Να μη γίνει καμία άλλη απόλυση!

- Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή συλλογικής σύμβασης! 

- Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.