Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 16/9/2022, 01:12μ.μ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη προχθές (14 Σεπτεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και σε έρευνα που έγινε σε μονοκατοικία που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


· 90 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων που καλλιεργούσε σε περιφραγμένο αύλειο χώρο,

· 690 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης προς ξήρανση,

· 38 γραμμάρια κάνναβης,

· 33 γραμμάρια έλαιο κάνναβης και 25 γραμμάρια καπνού εμποτισμένου με έλαιο κάνναβης,

· 11 συσκευασίες με αλοιφή κάνναβης μεικτού συνολικού βάρους 169 γραμμαρίων,

· 100 σπόροι κάνναβης,

· εξοπλισμός για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρες, λιπάσματα κ.α.) και

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης στην μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 1 περίστροφο και 28 φυσίγγια,

· 2 κυνηγετικά όπλα και

· 1 απομίμηση χειροβομβίδας.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε άλλη οικία που χρησιμοποιούσε στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με αλοιφή κάνναβης μεικτού συνολικού βάρους 29 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

· https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1122793168655320

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (14 Σεπτεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να οδηγεί όχημα και να έχει επιβιβάσει 19 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 2 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς συνοριακή περιοχή του Κιλκίς. Επίσης συνελήφθησαν ένας ημεδαπός άνδρας και ένας ανήλικος ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, λειτουργώντας ως «προπομπός». Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των 2 ημεδαπών ανδρών.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η στοχευμένη έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπού, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, ο ανωτέρω ημεδαπός, που όπως προέκυψε από την έρευνα, καλλιεργούσε σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε αγροτική περιοχή συνολικά 13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και 50 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του προαναφερόμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 189 γραμμαρίων και ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σύλληψη για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου και Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού, βάρους 3 κιλών, που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (15 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί, προσέγγισε ημεδαπή έξω από την οικία της που βρίσκεται σε περιοχή του Κιλκίς και προσποιούμενος γνώριμο άτομο συγγενικού της προσώπου, με το πρόσχημα της δήθεν παράδοσης δεμάτων, της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.