Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Εβδομάδα ανακύκλωσης στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis

Η εβδομάδας μας ξεκίνησε και το θέμα μας ακούει στο όνομα "Ανακύκλωση". Εξηγήσαμε τη σημαντικότητα του να ανακυκλώνουμε και στη συνέχεια φτιάξαμε τους δικούς μας κάδους από χαρτόκουτο για τη δομή μας, που έμοιαζαν με φατσούλες. Χρωματίσαμε, κόψαμε τα ματάκια και τέλος σε κάθε κάδο κολλήσαμε απ' έξω το υλικό το οποίο θα πετάμε στον κάθε ένα: πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο. Έτσι, λοιπόν, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis ξεκίνησαν δυναμικά να ανακυκλώνουν.

Στο ΚΔΑΠ Kinesis Kids την ώρα των Εικαστικών φτιάξαμε μια κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά". Οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν να κόβουν και να κολλούν τα κομμάτια της κατασκευής! Το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Ένα αγαπητό κι ενδιαφέρον μάθημα για τα παιδιά μας ακούει στο όνομα ‘Εσύ το ήξερες;’. Εσύ, λοιπόν, ήξερες γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες; Εμείς εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το θέμα αυτό και μάθαμε ότι είναι πολύ χρήσιμοι οι κυλινδρικοί κάδοι ΑΦΗΣ που υπάρχουν για την ανακύκλωση των μπαταριών. Στη συνέχεια σκεφτήκαμε να φτιάξουμε το δικό μας ΑΦΗΣ για το ΚΔΑΠ μας. Με ανακυκλώσιμα υλικά σιγά σιγά δώσαμε μορφή στην κατασκευή μας και κόβωντας, χρωματίζοντας και κολλώντας την, την ολοκληρώσαμε. Έτσι, τώρα μαζεύουμε και φέρνουμε τις μπαταρίες μας στο ΚΔΑΠ Kinesis.

Άλλο ένα φτιάξ' το μόνος σου πραγματοποιήθηκε στο Κδαπ Kinesis. Αυτήν τη φορά οι μικροί μας φίλοι, ακολουθώντας το θέμα της εβδομάδας για την ανακύκλωση έφτιαξαν ένα παιχνίδι "παζλ" από ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι τα παιδιά έβαψαν το χαρτόκουτο και έπειτα τα καπάκια και το παιχνίδι μας σύντομα ήταν έτοιμο.

Οι μικροί μας κηπουροί και πάλι εν δράσει! Την ώρα της κηπουρικής οι μικροί μας φίλοι έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τη κερασιά! Αρχικά οι μικροί μας κηπουροί παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικά και τις ιδιότητες της κερασιάς. Έπειτα, οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν μια κατασκευή με κεράσια! Κάπως έτσι πέρασε όμορφα και δημιουργικά η ώρα μας.

Μία ακόμη νοστιμιά ετοίμασαν οι σεφ του ΚΔΑΠ Kinesis! Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν αλεύρι, μαγιά, λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη, γάλα και λίγο αλάτι. Φτιάξαμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι και στη συνέχεια ο κάθε σεφ πήρε κομμάτι από τη ζύμη την άνοιξε και τη γέμισε με μαρμελάδα κεράσι . Έπειτα, το κλείσαμε, το στριφογυρίσαμε και τα φουρνίσαμε . Σύντομα ήταν έτοιμα να γευτούμε τα πιο νόστιμα ρολάκια με γέμιση μαρμελάδα κεράσι, μιας που και στο μάθημα κηπουρικής σήμερα μάθαμε για το φρούτο αυτό.

Μία εβδομάδα ακόμη ολοκληρώθηκε μαθαίνοντας χρήσιμα πράγματα για το σημαντικό θέμα της ανακύκλωσης. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Δευτέρα. Καλό σαββατοκύριακο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.