Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δεν επιτρέπεται η είσπραξη προμήθειας κατά την αγορά τσιγάρων με κάρτα

Ανακοίνωση Τμήματος Εμπορίου & Α.Ε. της Δ/νσης & Περιβάλλοντος Π.Ε. Κιλκίς
Έπειτα από παράπονα και καταγγελίες, σχετικά με είσπραξη προμήθειας από καταστήματα και περίπτερα, κατά την πώληση τσιγάρων και προιόντων καπνού σε καταναλωτές, όταν η πληρωμή γίνεται με χρήση κάρτας, από το Τμήμα Εμπορίου & Α.Ε. της Δ/νσης & Περιβάλλοντος Π.Ε. Κιλκίς, ανακοινώνεται το εξής:

1. Δεν επιτρέπεται η είσπραξη προμήθειας κατά την πώληση τσιγάρων από καταστήματα, περίπτερα και ομοειδή καταστήματα, η οποία αποτελεί παράβαση των κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. και μπορεί να επιφέρει διοικητικές κυρώσεις ύψους 1.000 ευρώ.

2. Δεν επιτρέπεται η άρνηση χρήσης pos κατά την πώληση προϊόντων καπνού εφόσον η χρήση του έχει καταστεί υποχρεωτική για τον συγκεκριμένο Κωδικο Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με την υπουργική απόφαση 45231/2017(ΦΕΚ 4309/2017) , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3. Επιτρέπεται η είσπραξη προμήθειας κατά την πώληση καρτών τηλεφωνίας με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει ευκρινής πινακίδα με την οποία ο καταναλωτής θα ενημερώνεται σχετικά.

Για επιπλέον πληροφορίες θα απευθύνεστε στα γραφεία του Τμήματος Εμπορίου Α.Ε., της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Π.Ε. Κιλκίς, στα τηλέφωνα 23413 53304, 2341353305.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.