Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Αργοναύτες Κιλκίς: Ένα σωματείο που κρατά τον πολιτισμό ψηλά


Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου 
Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα σε δύο εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ποντίων Νομού Κιλκίς "οι Αργοναύτες".  Αν και δεν έχω ποντιακή καταγωγή τα ακούσματα, η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού Ελληνισμού μου ήταν ανέκαθεν αρεστά.

Τα ποντιακά σωματεία απανταχού είναι επιφορτισμένα με ένα βαρύ καθήκον, την άοκνη προσπάθεια για την δικαίωση 353.000 ψυχών, θυμάτων της Γενοκτονίας.
Διατήρηση της παράδοσης, της μουσικής, των ηθών και των εθίμων έτσι ώστε η μνήμη να μείνει άσβεστη.

Έτσι και το αντίστοιχο ποντιακό σωματείο μέσω της πολύ δραστήριας Διοίκησης, αλλά και μέσω των μελών του παλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε ουσιαστικά 3 εκδηλώσεις πέρα από τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του, πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Γυναίκα του Πόντου, αλλά και μια τελευταία για την πολιτιστική σεζόν ανοιχτή πρόβα στον Δημοτικό Κήπο Κιλκίς.

Ας συνεχίσουν έτσι δυναμικά.

Μόνο ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να φέρει αυτή η προσπάθεια..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.