Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Άθλος" Κιλκίς, Ηλιούπολης και Χέρσου (12/3/2022)


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος" 
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με πολύ κέφι και διάθεση. Τα παιδιά στο μάθημα των εικαστικών, όπου καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δημιουργικότητα. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου), παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο για τις γυναίκες που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία και το κίνημα του φεμινισμού. 

Στη συνέχεια φτιάξαμε ανθοδέσμες από χαρτόνι για να τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο τις γυναίκες. Με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την κυρά Σαρακοστή. Αφού διαβάσαμε το παραμύθι «Η κυρά Σαρακοστή και η αδερφή της» του συγγραφέα Κωνσταντίνου Γανωτή, γνωρίσαμε κάποια έθιμα της Σαρακοστής που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Μάλιστα τα παιδιά πρότειναν διάφορες τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε κατά την περίοδο της νηστείας, τις οποίες και καταγράψαμε. Στη συνέχεια, αφού γράψαμε το ποίημα της κυρά Σαρακοστής, κατασκευάσαμε από χαρτόνι την κυρά Σαρακοστή και αποφασίσαμε να κόβουμε ένα ποδαράκι κάθε τέλος της εβδομάδας όσες και οι εβδομάδες της Σαρακοστής. 

Λόγω του ερχομού της άνοιξης, μιλήσαμε για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Παρ’ όλο που τα παιδιά δε γνώριζαν τη διαδικασία, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά την παρακολούθηση των αντίστοιχων εκπαιδευτικών βίντεο. Αφού συζητήσαμε και λύσαμε όλες μας τις απορίες, αποφασίσαμε να αναπαραστήσουμε τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και να την αναρτήσουμε στο ΚΔΑΠ μας. 

Όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και φάνηκε να διασκεδάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Στο μάθημα του θεάτρου μιλήσαμε για την ιστορία του κινηματογράφου. Αφού μάθαμε για τα πρώτα φιλμ, μιλήσαμε για τον βουβό κινηματογράφο και τα σημαντικότερα πρόσωπα του. 

Παρακολουθήσαμε ταινίες μικρού μήκους με τον Τσάρλι Τσάπλιν και έπειτα παίξαμε και εμείς για να καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την εκγύμναση του σώματος και την ευλυγισία για την καλύτερη σύσφιξη των μυών και την ελαστικότητα. 

Ο χορός και το παιχνίδι δεν έλειψαν από το πρόγραμμα μας. Στην ενόργανη βελτιώσαμε τις ασκήσεις εδάφους και αυξήσαμε την δύναμή μας. Στο μάθημα του στίβου βελτιώσαμε την αντοχή μας μέσω διάφορων παιχνιδιών. Τέλος στο tae Kwon do δώσαμε έμφαση στις βασικές αρχές του αγωνιστικού τομέα βελτιώνοντας την τεχνική μας. Η εβδομάδα μας έκλεισε δημιουργικά παίζοντας ομαδοσυνεργατικα παιχνίδια γνώσεων και επιτραπέζια.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη

Τρίτη
Φτιάξαμε, με πολλή αγάπη και χαρά, πεντανόστιμα πιτσάκια. Επίσης, μιλήσαμε για τη γυναίκα, αφού σήμερα, 8 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Δημιουργήσαμε, μάλιστα, και μια κατασκευή με νόημα! Φυσικά, δεν ξεχάσαμε να διασκεδάσαμε με κυνηγητό και τάβλι.

Τετάρτη
Σήμερα, φέραμε την άνοιξη! Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, δημιουργήσαμε τον δικό μας κήπο, με όμορφα, διαφορετικά και γεμάτα χρώματα λουλουδάκια! Επίσης, διασκεδάσαμε με ποδόσφαιρο και επιτραπέζια.

Πέμπτη
Ξεκινήσαμε την κατασκευή πασχαλιτσών σε πολλά διαφορετικά χρώματα! Ολοκληρώσαμε, αρχικά, την κόκκινη πασχαλίτσα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συνέχισαν την Παρασκευή με τις υπόλοιπες.

Παρασκευή
Η κόκκινη πασχαλίτσα μας ήθελε παρέα. Έτσι, κατασκευάσαμε κι άλλες πασχαλίτσες σε όμορφα, διαφορετικά χρώματα. Εκτός αυτού…φτιάξαμε το δικό μας παζλ! Συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε ένα σχέδιο σε ένα λευκό παζλ και, αφού το ολοκληρώσαμε, παίξαμε με αυτό. Αναζητήσαμε, επίσης, εικόνες και πληροφορίες για πολλά ζώα στο Google, αλλά και ξεκινήσαμε την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με χαρτόνια. Αποτυπώσαμε και διαχωρίσαμε μεταξύ τους, ακόμα, ποικίλα συναισθήματα και καταστάσεις σε φωτογραφίες. Συναισθήματα και καταστάσεις, όπως: ο θυμός, η «τρελή» χαρά και η έκπληξη. Τέλος, διασκεδάσαμε ιδιαίτερα στο χώρο του γυμναστηρίου κάνοντας τροχό, άλματα, αλλά και παίζοντας ποδόσφαιρο και κυνηγητό.

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Χέρσου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ –ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Καλλιεργούμε την αγάπη για την τέχνη. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και να αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Η Δημιουργική γραφή είναι ένα μέσο για να προσελκύσουμε την προσοχή των παιδιών για την γραφή και να καλλιεργήσουμε την γλωσσική ικανότητα. Τα παιδιά χωρίς να το καταλαβαίνουν, δημιουργούν κείμενο. Συνοδοιπόρος μας τα μαγικά φύλλα εργασίας που διεγείρουν την φαντασία τους για συγγραφή.

Έτσι, τα παιδιά θα διαβάσουν μία ιστορία και θα την εικονογραφήσουν, θα φτιάξουν κόμικς, θα παίξουν με τις λέξεις, θα συνθέσουν μικρά ποιήματα, θα φτιάξουν σταυρόλεξα, θα δημιουργήσουν φανταστικούς ήρωες και μαγικούς τόπους.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κλασσικά και σύγχρονα παραμύθια, με έργα της λογοτεχνίας και της ποίησης και μαθαίνουν, με διασκεδαστικό τρόπο , να καλλιεργούν την καλλιτεχνική τους έκφραση, ν’ απελευθερώνουν την φαντασία τους, να χρησιμοποιούν την κριτική τους σκέψη, να εκφράζονται δημιουργικά και να παράγουν λόγο.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά εφόδια στα παιδιά, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Η άσκηση βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Μέσω της άσκησης «δυναμώνουν» τα οστά, οι μύες και οι αρθρώσεις και παράλληλα «γυμνάζονται» η καρδιά και οι πνεύμονες. Επιπλέον αναπτύσσεται η ικανότητα νευρομυϊκής συναρμογής. 

Τα παιδιά αποκτούν καλύτερο έλεγχο του σώματος και των κινήσεών τους, βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσοντας τον συγχρονισμό μεταξύ ματιών και άκρων.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας καίριος παράγοντας για τη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας και στη χώρα μας. Τέλος, στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά έχει παρατηρηθεί αισθητή βελτίωση στον έλεγχο του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης, το οποίο μειώνει σημαντικά το συγκεκριμένο αίσθημα.

ΦΩΤΟ ΚΔΑΠ ΚΙΛΚΙΣ

































ΦΩΤΟ ΚΔΑΠ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


































ΦΩΤΟ ΚΔΑΠ ΧΕΡΣΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.