Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Εγκατάσταση Ουκρανών προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας νομού Κιλκίς


Υπογράφει η Δέσποινα Μωυσίδου
Αυτό το διάστημα είμαστε μάρτυρες των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, γεγονότα που μας υπενθυμίζουν ότι συνάνθρωποι μας που ζούσαν μια φυσιολογική ζωή σαν την δική μας αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, την χώρα τους, διότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Στην τοπική κοινωνία του Δήμου Παιονίας βιώσαμε το μεταναστευτικό και προσφυγικό με τους μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από Ασιατικές και Αφρικάνικες χώρες με αποκορύφωμα την εγκαταστάτη τους στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβαλάς όπου η διαχείριση του κέντρου φιλοξενίας έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής. 

Ένα κέντρο φιλοξενίας όπου δεν έπρεπε να είναι σε τόσο κοντινή απόσταση από τα σύνορα διότι όλοι αυτοί έχουν προορισμό την κεντρική Ευρώπη και συνεχίζουν την προσπάθειες τους να εξέλθουν την χώρα δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για ανάπτυξη της λαθροδιακίνησης που αυτό σημαίνει δημιουργία μικρών ομάδων παραβατικότητας με πολλά συμβάντα στην περιοχή μας. 

Για αυτό το λόγο αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να είναι κοντά στα σύνορα που βλέπουν ως οδό διαφυγής και όχι ως αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Αυτές οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και επικίνδυνες για την τοπική κοινωνία και έπειτα από τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς των ενοίκων του κέντρου φιλοξενίας, αυξάνονται οι φωνές για απομάκρυνση αυτών από την περιοχή.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, στην ανοικτή επιστολή τους αναφέρεται στις επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την επιστολή προς τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το θέμα της φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων στην δομή της Νέας Καβάλας.

Προτείνει την μεταφορά των μεταναστών που προέρχονται από την Ασία Και την Αφρική και την εγκατάσταση προσφύγων προερχόμενοι από την Ουκρανία, δεδομένης μιας ολοκληρωμένης δομής χωρητικότητας 1600 ατόμων με απόσταση 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας και 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Βουλγαρίας.

Καθώς η νέα ανθρωπιστική κρίση κλιμακώνεται και ενισχύεται η ανάγκη στήριξης των Ουκρανών πολιτών που φτάνουν στη χώρα και στο νομό μας, η τοπική κοινωνία του Δήμου Παιονίας θέλει να σταθεί αλληλέγγυα και να στηρίξει τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα μας.

Φυσικά εμείς το βλέπουμε από ανθρωπιστικό πρίσμα διότι κάποιοι άλλοι ίσως είναι αντίθετοι προς αυτήν την ενέργεια και είναι αυτοί που βλέπουν την παρουσία των τωρινών μεταναστών ως οικονομικό όφελος.

Δείτε την επιστολή Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, στον Ουκρανό πρέσβη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.