Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Τα ξύλινα πνευστά: Στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς γνωρίζουν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Οι μαθητές – μαθήτριες του 3ο Γυμνάσιου Κιλκίς παρακολουθήσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022, ώρα 11:15 – 12:00 και μεταδόθηκε live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας με link που στάλθηκε στο σχολείο μας.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε ακόμη ένα live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συνδέεται με σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων, οι νέοι γνωρίζουν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, συγκεκριμένα τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο, παρακολουθώντας πέντε από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. (Φλάουτο: Νικολός Δημόπουλος, Όμποε: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου, Κόρνο: Λευτέρης Γκρούνης, Φαγκότο: Ρέα Πικίου, Κλαρινέτο: Κοσμάς Παπαδόπουλος, Παρουσίαση: Γεωργία Καραντώνη), να παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα, να μιλούν γι’ αυτά και να παίζουν αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο. 

Μέρος του προγράμματος αποτελεί και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά από τις τάξεις τους καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να εκφράσουν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα μουσικά όργανα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα παρακάτω μουσικά κομμάτια/αποσπάσματα:

1. Ferenc Farkas (1905-2000). Early Hungarian dances from the 17th century for wind quintet (1959), No. 1, No. 5.

2. Franz Joseph Haydn (1732-1809) Divertimento in Bflat major, Hob. II: 46 Arranged for wind quintet. Andante quasi Allegretto (σύνθεση πάνω στο coral του Αγίου Αντωνίου).

3. Denes Agay (1911-2007), Five Dances for Wind Quintet, Polka, Rumba.

4. Γεώργιος Καρακάσης, Σούστα Σιάτιστας: σύνθεση ειδικά για το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Θ. (2014).

5. Claude Debussy (1862-1918), The Little Negro short piece for piano, Arranged for wind quintet by Eugenne Bozza.

Με το πέρας της παρουσίασης δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις προς τους μουσικούς αναφορικά με τα μουσικά όργανα που παρουσιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.