Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Μέτρα και ημίμετρα


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Είδηση σε σημερινή ενημερωτική εκπομπή. Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων. Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επόμενη είδηση. Συνεδριάζουν οι ειδικοί για να ανακοινωθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και σταδιακή επανεκκίνηση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Παρ' όλα αυτά κάποιες περιοχές ανακοινώνονται ξανά στο βαθύ κόκκινο και κάποιες άλλες στο κάτι παραπάνω απ' το βαθύ κόκκινο. 

Παρ' όλα αυτά, από Δευτέρα λιανεμπόριο με ραντεβού κομμωτήρια με ραντεβού κι ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις για περπάτημα μέχρι εννιά το βράδυ. Γιατί μετά από ένα χρόνο η Λινού έφτασε να παραδεχτεί ότι ο περιορισμός στα σπίτια αυξάνει τη διασπορά.

Και λέω τώρα εγώ. Μήπως εδώ κι ένα χρόνο οι ειδικοί πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι.

Κατά τα άλλα οι μαθητές που δε θα έχουνε βεβαίωση self test θα αποκλείονται κι από την τηλεκπαίδευση.

Δηλαδή μόνο σ' εμένα φαίνεται όλο αυτό που ζούμε σουρεαλιστικό ή ο ιός κι οι μεταλλάξεις του περνάνε πλέον κι από τις οπτικές ίνες.

Όχι γιατί αν ο ιός περνά κι από τις οπτικές ίνες κινδυνεύουν πλέον και όσοι επικοινωνούν μέσω βιντεοκλήσης Skype κ.τ.λ.

Και μέσα σε όλο αυτό το σουρεαλισμό έρχεται και η Ντόρα να δηλώσει ότι πρέπει στη λήψη μέτρων να υπολογίσουμε τους νέους οι οποίοι δεν κρατιούνται και πως τίποτα δεν θα την εμποδίσει απ το να κάνει Πάσχα στην Κρήτη.

Η ζωή συνεχίζεται βλέπεις. Η ζωή που πριν λίγες μέρες έχασε ο Ιάσωνας από ατύχημα που οφείλεται σε άντρα της φρουράς της.

Η υπόθεση ξεχάστηκε, μύτη δεν άνοιξε κι ούτε μια ανακοίνωση δε βγήκε σχετικά με τις ευθύνες που η ίδια έλεγε ότι θα αποδοθούν.

Κι όλα αυτά στον απόηχο του εορτασμού των διακοσίων ετών απελευθέρωσης στον οποίο την παράσταση έκλεψαν τα μπισκότα με μελάνι σουπιάς ο κιμάς γαρίδας και το τσαντικό φουστανέλα το οποίο συμπλήρωσε την εμφάνιση της φρεσκομποτοξαρισμενης Γιάννας, τα γεωτρύπανα της οποίας να θυμίσω εκμεταλλεύεται ο Ερντογάν μέσω leasing.

Και μόνο αυτό φτάνει να αποδείξει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που βρίσκονται στο dna μας από τη στιγμή που πρωτοσυσταθήκαμε σαν κράτος.

Και μέσα σ όλα αυτά οι εμπορικοί σύλλογοι ετοιμάζουν αντάρτικο και επιτρέπεται δεν επιτρέπεται ανοίγουν, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η απόπειρα δημιουργίας θαλάσσιου Έβρου στη Λέσβο με μαζική απόβαση λαθρομεταναστών την οποία εξ ολοκλήρου συντόνιζε το Τουρκικό λιμενικό, ενώ δεν έχουν περάσει ούτε 7 μέρες από τότε που η Ευρώπη με συναίνεση δική μας τους έδωσε συγχωροχάρτι για προκλήσεις και μεταναστευτικό.

Κι εμείς, συνεχίζουμε την εφαρμογή της πολιτικής που μας επιβάλλει η Γερμανική Ευρώπη και στο μεταναστευτικό, και στα Εθνικά θέματα, γιατί απουσία Εθνικής Κυριαρχίας, όσο κι αν δεν το παραδέχεσαι στον κόσμο, εντολές εκτελείς.

Ενώ ο Εθνικός πήχης έχει πέσει τόσο χαμηλά που τα αυτονόητα σε επίπεδο ασφάλειας και Εθνικής αυτοπροστασίας, θεωρούνται εθνικισμός και ρατσισμός.
Η επικαιρότητα καζάνι που βράζει. Ο κόσμος πλέον κουρασμένος αρνείται να παραμείνει δεμένος χειροπόδαρα και θέλει τη ζωή του πίσω. Γιατί όλη αυτή η καταστολή που προκαλούσε ο φόβος της τυχόν μετάδοσης, σα να κι αρχίζει να μην πιάνει.

Διερευνητικές, θαλάσσιες προκλήσεις, μεταναστευτικό, κόκκινο, βαθύ κόκκινο και ζωές στην αναμονή εξελίξεων κι ανακοινώσεων για μέτρα και ημίμετρα από επιτροπές των ειδικών για τις οποίες- μέσω όλου αυτού του αλαλούμ- κι ο πλέον αφελής καταλαβαίνει ότι κάπου τα σκ@τωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.