Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Πατουλίδου: Ολέθρια η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο

Υπογράφει η Βούλα Πατουλίδου
Το τελευταίο 24ώρο ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης βιώνει μια παλινωδία άνευ προηγουμένου. Η απόφαση τελικά για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, είναι απόρροια της ανησυχητικής πορείας του κορονοιού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Είναι σαφές πως προέχει η υγεία και ασφάλεια των πολιτών και είναι ξεκάθαρο πως χωρίς την υγεία δεν θα υπάρχει ούτε λιανεμπόριο.

Δεν μπορεί όμως οι έμποροι να ακούν κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για άνοιγμα, να κάνουν παραγγελίες και βιτρίνες και στο παραπέντε να έρχεται η εισήγηση της επιτροπής για το μη ανοιγμά τους. Με ποιο επιχείρημα;

Η αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα είναι ολέθριο για τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης την ώρα που είχε ανάψει μία μικρή σπίθα αισιοδοξίας.

Αν αυτό πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς θα το κάνουμε αλλά όχι με αποφάσεις οι οποίες ανατρέπονται μέσα σε λίγες ώρες και σίγουρα αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα που θα καλύπτουν κινήσεις και πράξεις των ανθρώπων της αγοράς της Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή μένουν εκτεθειμένοι.

Εκτός από αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν, δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και αβεβαιότητας, φέρνοντας αντίθετα αποτελέσματα.

Η χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη.. Για μια πόλη η αγορά της είναι στοιχείο ζωής. Δεν ζητούμε παράλογες αποφάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Ζητούμε πολιτική ενσυναίσθηση.

Η αρχή κάθε λύσης συλλογικού προβλήματος βρίσκεται στην έμφυτη ικανότητα των αντιπροσώπων να αντιλαμβάνονται τη θέση, την έγνοια την ανησυχία και τα συναισθήματα των αντιπροσωπευομένων. Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει μείνει ακάλυπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.