Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 3/4/2021, 7:23 μ.μ.


Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (2 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1 κιλού και 152 γραμμαρίων,

μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

1 κινητό τηλέφωνο.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλας», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Δεκέμβριο του 2020, με το πρόσχημα πώλησης γεωργικού ελκυστήρα μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, απέσπασε χρηματικό ποσό 2.480 ευρώ από ημεδαπό άνδρα στις Σέρρες, που πείσθηκε να καταθέσει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, ως δήθεν προκαταβολή για την αγορά του οχήματος.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (70.803) έλεγχοι, από τους οποίους οι (11.532)στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.216) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (12) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(975) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(154) στην Αττική,
(133) στη Θεσσαλονίκη,
(111) στη Δυτική Ελλάδα,
(90) στην Ήπειρο,
(76) στην Κεντρική Μακεδονία,
(69) στην Πελοπόννησο,
(66) στην Κρήτη,
(60) στη Στερεά Ελλάδα,
(54) στα Ιόνια Νησιά,
(52) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(45) στο Βόρειο Αιγαίο,
(29) στη Θεσσαλία,
(20) στο Νότιο Αιγαίο και
(16) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (163.834) ομοειδείς παραβάσεις.

(194) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (191) πρόστιμα των 300 ευρώ και(3) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(28) στην Ήπειρο,
(21) στη Θεσσαλονίκη,
(20) στη Στερεά Ελλάδα,
(18) στην Αττική,
(17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(16) στην Κεντρική Μακεδονία,
(13) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στο Βόρειο Αιγαίο.
(11) στην Κρήτη,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(8) στη Θεσσαλία,
(8) στην Πελοπόννησο,
(6) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (47.342) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (45.402) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.940) των (150) ευρώ.

(44) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσειςτης σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

2 πρόστιμα των 1.000 ευρώ έκαστο σε κομμωτήρια για μη ενημερωμένο κατάλογο ραντεβού.

3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ σε 4 πελάτες.

3.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και 300 ευρώ σε πελάτη.

5 συλλήψεις σε οίκος ανοχής, ενώ οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

300 ευρώ πρόστιμο για μη αναρτημένο πίνακα μέγιστου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

2 συλλήψεις (ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου) σε κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη τήρηση αναστολήςλειτουργίας και 2 πρόστιμα των 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ σε 4συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου αισθητικής και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Στη Θεσσαλία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καφέ και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε 6 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ σε 5 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300 ευρώ σε 6 συμμετέχοντες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.732) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.694) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) απόταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (116) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νεάπολης - Συκεών 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων με σκοπό την αντιμετώπιση πάσης φύσεως αδικημάτων.

Ειδικότερα, κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, πραγματοποιούνται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και ειδικές αστυνομικές δράσεις, τόσο από τις οικείες Αστυνομικές Υπηρεσίες, όσο και από έτερες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. όπως ομάδες «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ., πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ομάδας Αντιμετώπισης Συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, καθώς και ειδικές ομάδας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (Ο.Π.Κ.Ε. και Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. κ.α.).

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2020, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε περιπτώσεις ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων και κλοπών τροχοφόρων και συγκεκριμένα:

Ληστείες, μείωση 79%
κλοπές – διαρρήξεις, μείωση 13%
κλοπές τροχοφόρων, μείωση 6%

Επιπλέον, υπενθυμίζεται η πρόσφατη εξιχνίαση υπόθεσης βιασμού από 38χρονο ημεδαπό, καθώς και ένοπλης ληστείας σε κατάστημα ψιλικών από 25χρονο ημεδαπό που σημειώθηκαν στην ανωτέρω περιοχή, κατά τις οποίες συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες και για τις οποίες εκδόθηκαν σχετικά Δελτία Τύπου από την Υπηρεσία μας (σχετ. τα από 22-03-2021 και 01-04-2021 Δ.Τ.).

Οι ειδικές δράσεις, που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό την παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.


Συνελήφθησαν (2) άτομα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά διακίνηση παράνομων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδων «Ζ» και ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών που αφορά σε παράνομη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων για την οποία χρησιμοποιείται συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 33χρονος ημεδαπός και 25χρονος αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (02-04-2021) αστυνομικοί ομάδας «Ζ» εντόπισαν στην οδό Λαγκαδά το ανωτέρω όχημα το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Αττικής, με οδηγό τον 33χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα παραβιάζοντας φωτεινούς σηματοδότες και οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια ο 33χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός σε παράδρομο του Περιφερειακού και συνελήφθη, ενώ το όχημα βρέθηκε σε κοντινή περιοχή στην Ευκαρπία.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν εντός διαμερίσματος στην ευρύτερη περιοχή της οδού Αγίου Δημητρίου, (1.383) πακέτα τσιγάρα και (174) συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ο 25χρονος που βρισκόταν στο εσωτερικό της οικίας, αποπειράθηκε να διαφύγει από παράθυρο σε ακάλυπτο χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε βάρος των δύο (2) συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπιστώθηκε ότι συνολικά σαράντα ένα (41) φορτηγά οχήματα (38 με αλλοδαπές πινακίδες και 3 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου ενώ έξι (6) εξ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.