Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

«Κοιτάμε Μπροστά»: "Θα πάρει σαφή θέση ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που εξοντώνει τις λαϊκές αγορές η διοίκηση Τζιτζικώστα;"


Δελτίο τύπου Γεν. Ναβροζίδου
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά» κατέθεσε σήμερα ερώτηση για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές που φέρνει η κυβέρνηση και για τις επιπτώσεις του στη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας, μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες των πωλητών, που κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία των λαϊκών αγορών», αλλά παράλληλα και για πλήγμα κατά των καταναλωτών.

Η παράταξη καλεί τη διοίκηση Τζιτζικωστα να αφήσει κατά μέρος τις αμφίσημες τοποθετήσεις της αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου για το νομοσχέδιο – έκτρωμα και να πάρει σαφή θέση εναντίον του και υπέρ των πωλητών που αγανακτισμένοι ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ερώτηση

ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη, κ. Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε.Θ., κ. Πατουλίδου

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Λειτουργία λαϊκών αγορών

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς φορείς πωλητών λαϊκών αγορών, το νέο νομοσχέδιο για την λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι «έκτρωμα, που οδηγεί στην εν ψυχρό δολοφονία των λαϊκών αγορών, αλλά παράλληλα, θα πλήξει άμεσα και τους καταναλωτές». 

Κι αυτό γιατί περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επιχειρούν τον εξοβελισμό των παραγωγών πωλητών (αποπομπή αν δεν πωληθεί το 70% της δηλωμένης ποσότητας παραγωγής, αναμονή προκήρυξης θέσεων πωλούμενων ειδών, προσκομιδή φορολογικής ενημερότητας κατά την ανανέωση άδειας), επιβραβεύουν τους ψευδο-παραγωγούς και ανοίγουν την κερκόπορτα για την είσοδο τρίτων - είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων - στις λαϊκές αγορές, αλλοιώνοντας ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα τους.

Η διαβούλευση εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Ανάπτυξης και στελέχη του υπουργείου κατέληξε σε αδιέξοδο λόγω της κυβερνητικής αδιαλλαξίας. Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισαν να κατέλθουν σε απεργία.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

Ποια η θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για το επίμαχο νομοσχέδιο; Υπάρχει κάποια σαφής δήλωση για τηναπόσυρσή του, ή παραμένουν οι ανεπαρκέστατες και αμφίσημες τοποθετήσεις της κ. Πατουλίδου;

Πως απαντά στην κριτική που ασκούν οι οργανώσεις των πωλητών λαϊκών αγορών, που διαμαρτύρονται για εξόντωσή τους;

Τι στάση θα κρατήσετε στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.