Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε στους οδοντιάτρους και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Κεντρικής Μακεδονίας ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Διαβατών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα φορτία με το υγειονομικό υλικό και τα είδη ατομικής προστασίας παρέλαβαν από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της οδού Αδριανουπόλεως, οι οδοντίατροι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Συνολικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διένειμε στους οδοντιάτρους 85.000 μάσκες, 85.000 ζεύγη γάντια, 3.500 αντισηπτικά, ενώ οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι διένειμαν και ασπίδες προσώπου πολλαπλών χρήσεων με ανταλλακτική προσωπίδα. Στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Διαβατών παραδόθηκαν 500 μάσκες, 1.000 ζευγάρια γάντια, αντισηπτικά, χλωρίνες και χαρτικά καθαρισμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Οι οδοντίατροι κατατάσσονται σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Αμερικής στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου σε σχέση με τον κορονοϊό. Σήμερα ενισχύουμε με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας όλους τους οδοντιάτρους της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους, όπως κάναμε και με τους ιδιώτες γιατρούς της Κεντρικής Μακεδονίας πριν από μερικές μέρες. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκαία μέσα προστασίας, διότι αυτοί δίνουν τον αγώνα όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε εμείς ως πολίτες υγιείς και ασφαλείς. Θέλω να ευχαριστήσω τους οδοντιάτρους, που δεν σταμάτησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης σε όσους πολίτες είχαν ανάγκη. 

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που αποτελούν επίσης μια ευαίσθητη κατηγορία εργαζομένων, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών διατρέχει αυξημένο κίνδυνο προσβολής από τον κορονοϊό».
Ανεκτίμητη χαρακτήρισαν τη βοήθεια της Περιφέρειας οι εκπρόσωποι των Οδοντιατρικών Συλλόγων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Τζιτζικώστα για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη διαρκή συμπαράστασή του.

Η παράδοση των υλικών έγινε παρουσία του Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Κούγια, του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιου Δεβλιώτη, του Προέδρου του Σωματείου Εξωτερικής Φρουράς Φυλακών Διαβατών Χρήστου Τερζή και του Μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Κώστα Παπαδόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.