Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς, ήρθαν για να μείνουν

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Με μεγάλη επισκεψιμότητα και ποικιλία θεμάτων συνεχίστηκαν για άλλη μία εβδομάδα τα τηλεμαθήματα του ΚΔΑΠ Kinesis. Έτσι, ξεκινήσαμε την εβδομάδα μας μαθαίνοντας για την πυκνότητα και την άνωση μέσα από δύο πειράματα, χρησιμοποιώντας μόνο νερό, λάδι, μέλι, αλάτι και ένα αυγό. 



Έπειτα στο μάθημα ρομποτικής τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έναν καινούριο τρόπο προγραμματισμού. Δημιούργησαν λοιπόν ένα δωμάτιο, πρόσθεσαν σε αυτό τρεις ήρωες και τους προγραμμάτισαν ώστε να εκτελούν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις.

Στη φιλαναγνωσία διαβάσαμε το παραμύθι «Το χρυσό ψαράκι» και τα παιδιά απάντησαν στις ερωτήσεις ενός κουίζ σχετικά με αυτό. Στη δημιουργική γραφή μάθαμε τα βασικά στοιχεία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία ιστορία ζωγραφίζοντας την παλάμη μας σε ένα χαρτί και γράφοντας στο τέλος την ιστορία μας μέσα σε αυτή. Ακόμη στο μάθημα μαγειρικής αυτής της εβδομάδας φτιάξαμε πεντανόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια με μόλις 5 υλικά τα οποία μας έκαναν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας.

Τα μαθήματα των εικαστικών και της ζωγραφικής αυτής της εβδομάδας είχαν ανοιξιάτικο και πρωτομαγιάτικο χαρακτήρα. Έτσι, στα εικαστικά τα παιδιά έφτιαξαν πρωτομαγιάτικα στεφάνια χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο πιάτο και ζωγραφίζοντας τα δικά τους λουλούδια. Έπειτα στη ζωγραφική, εμπνεόμενοι από τα έργα του Μοντριάν, οι ζωγράφοι μας χώρισαν το φύλλο τους σε μικρά και μεγάλα τετράγωνα, πρόσθεσαν σε αυτά κυκλικά λουλούδια και τα χρωμάτισαν με ψυχρά και θερμά χρώματα.

Παράλληλα, από την εβδομάδα μας δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένες σε όλα τα παιδιά αθλητικές μας δραστηριότητες. Στο μάθημα της γυμναστικής λοιπόν τα παιδιά έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης, ενώ στο μάθημα του καράτε προπονήθηκαν σε ασκήσεις αυτοάμυνας και χτυπήματα με τα χέρια και τα πόδια. Τέλος, στο μάθημα του χορού τα παιδιά διάλεξαν ένα χαρούμενο καλοκαιρινό τραγούδι και ξεκίνησαν να μαθαίνουν την καινούρια τους χορογραφία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.