Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Μια ψύχραιμη γνώμη, για το "τσιμπούσι με χοιρινά και αλκοόλ" δίπλα σε camp προσφύγων

Γράφει ο Νικηφόρος Χ. Χριστοφορίδης
Καθηγητής πληροφορικής
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σχετικά με το προσφυγικό θέμα, παίρνω το θάρρος να σας εκθέσω την άποψη μου αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ ενός βουλευτή και μιας ομάδας ανθρώπων που γευμάτισαν δίπλα σε camp. 

Θεωρώ ατυχές το γεγονός ότι ομάδα ανθρώπων (που ονοματίστηκαν ως ακροδεξιοί) οργάνωσαν "τσιμπούσι με χοιρινά και αλκοόλ" δίπλα σε camp με σκοπό όχι την διασκέδαση τους αλλά την πρόκληση (θεωρητικά) των προσφυγικών ομάδων. Τέτοιες πράξεις φυσικά και θα πρέπει να αποφεύγονται, ανεξάρτητα για τον λόγο που επιτελούνται και το ποιες κοινωνικές ομάδες θέλουν να θίξουν/προκαλέσουν (πρόσφυγες, πολ. κινήματα, ποδοσφαιρικές ομάδες κλπ).

Θεωρώ όμως επίσης ατυχές το γεγονός ότι βουλευτής ζήτησε την ποινικοποίηση κατανάλωσης χοιρινού κρέατος και αλκοόλ κοντά σε δομές προσφύγων. Ένας μορφωμένος άνθρωπος και βουλευτής οφείλει να γνωρίζει ότι στα camp φιλοξενούνται πληθυσμοί διαφόρων εθνοτήτων και θρησκειών (Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Άθεοι, Γιεζιντι κλπ). 

Από αυτούς οι Μουσουλμάνοι (οι οποίοι θεωρητικά δεν καταναλώνουν χοιρινό και αλκοόλ) βεβαίως είναι πλειοψηφία, αλλά ακόμη και από αυτούς μια μεγάλη μερίδα καταναλώνει κανονικά χοιρινό και αλκοόλ. Το πιθανότερο λοιπόν σε ένα τέτοιο συμβάν θα ήταν να πλησιάσουν οι πρόσφυγες το τσιμπούσι και να συμμετέχουν σ' αυτό.

Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να σοβαρευτούμε και να κοιτάξουμε μαζί πως μπορούμε να λύσουμε τα θέματα που μας απασχολούν χωρίς να προβαίνουμε σε τέτοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.