Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιεράς Ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς 
Μεγαλοπρεπώς πανηγύρισε η νεοσυσταθείσα Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς την ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, χθες και σήμερα, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχίμ. π. Αρσενίου Ιωάννου και του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παν. Αρχίμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, συμμετεχόντων των Μοναχών της Μονής και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών που προσήλθαν να εορτάσουν τον Άγιο της υπομονής και της ταπείνωσης καθώς και εκπροσώπων των πολιτικών αρχών του Νομού Κιλκίς. Μεταξύ αυτών ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατερίνα Ζιούτα, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Θέμης Κοσμίδης, Γιώργος Μπαλάσκας και Κώστας Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης, κ.α.

Στο πυκνό εκκλησίασμα που πλήρωσε το Καθολικό και τον αύλειο χώρο της Μονής ομίλησε συντόμως και ουσιαστικώς για τον Άγιο Νεκτάριο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ υπογραμμίζοντας τις δοκιμασίες που υπέμεινε ο Άγιος για τον Χριστό, για την θαυμαστή υπομονή και ταπείνωση που τον διέκρινε και για θαυμαστά σημεία που επιτέλεσε τόσο εν ζωή όσο και μετά ευρισκόμενος στην χορεία των Αγίων, όπου τον κατέταξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Τέλος ευχήθηκε αναλόγως στους προσκυνητές καθώς και στην Αδελφότητα της Μονής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ηγουμένου π. Επιφανίου ενώ μετά τις εορταστικές Ακολουθίες προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες της ιεράς πανηγύρεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.