Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Δημήτρη Κυριακίδη ήρθε η ώρα να πας το Κιλκίς μπροστά…

Δημήτρη Κυριακίδη ήρθε η ώρα να πας το Κιλκίς μπροστά…
Παραλαμβάνεις το Κιλκίς που όλοι ξέρουμε…
Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Αγαπητέ Δημήτρη Κυριακίδη, αρχικά συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως Δήμαρχος Κιλκίς. Μόλις προχθές ορκίστηκες ενώπιον θεού, ανθρώπων και υποσχέθηκες πως θα προασπίσεις το συμφέρον των Κιλκισιωτών. Με την ελπίδα να υλοποιήσεις όλα όσα υποσχέθηκες έχοντας σαν προεκλογικό σύνθημα «Κιλκίς Μπροστά» και να πετύχεις στο δύσκολό σου έργο ώστε να μας πας το ΔΗΜΟ ΜΑΣ επιτέλους μπροστά. 

Αρκετά δύσκολο... ή μήπως όχι; Παραλαμβάνεις ένα μέτριο Δήμο Κιλκίς… Ο οποίος έχει αρκετούς βολεμένους που δεν κοιτούν τίποτα πέρα από το προσωπικό-επαγγελματικό-κομματικό συμφέρον… 

Κάποιοι είναι και στο δικό σου κύκλο… Αυτούς να τους προσέξεις ιδιαιτέρως...

Το Κιλκίς που παραλαμβάνεις…
Ας πάμε όμως κατευθείαν στο ζουμί. Αν κάνεις μια γρήγορη δημοσκόπηση σε Κιλκισιώτες και ξένους που ζουν εδώ, θα ακούσεις μόνο παράπονα και γκρίνια. Θα σου μεταφέρουν εκατοντάδες ιστορίες και καταστάσεις της Κιλκισιώτικης καθημερινότητας που θα σε αποκαρδιώσουν σε ότι αφορά την πόλη μας. Και δεν έχουν άδικο αφού ήμαστε σε όλα μέτριοι. 

Πολύ μέτριοι αγαπητέ Δήμαρχε. Που να αρχίσουμε και από που να τελειώσουμε; Αν πάρεις ένα προς ένα τα θέματα που απασχολούν την πόλη, θα δεις τραγικές παραλείψεις και σφάλματα. 

Σφάλματα όχι μόνο της εξουσίας αλλά και των ίδιων των πολιτών, όπου πολλοί εξ αυτών είναι για «γερές μπάτσες» αφού καθημερινά βανδαλίζουν, βρωμίζουν, δημιουργούν ηχορύπανση, δεν σέβονται το γείτονα και την κοινή μας δημοτική περιουσία, γενικά κάνουν ότι θέλουν... Και καλά κάνουν αφού τους ανεχόμαστε εμείς ( πολίτες), εσείς ( τοπική αυτοδιοίκηση), αστυνομία και δικαστική εξουσία.

Και μιας και πέρασε η πενταετία που δεσμευόμασταν να κρατήσουμε ως έχει το ΑΙΣΧΟΣ που λέγεται «Νέο Πάρκο» αλλά και τις άθλιες μονοδρομήσεις του Κιλκίς, περιμένουμε να δούμε εσύ τι θα κάνεις. Εμείς ταλαιπωρούμαστε καθημερινά με αυτή την κακόγουστη και επικίνδυνη αθλιότητα που «έκοψε την πόλη μας στα δύο». Εσύ θα συνεχίσεις να ΑΝΕΧΕΣΑΙ αυτό προς τους δημότες σου στο μέλλον;

Αγαπητέ Δήμαρχε, γνωρίζεις πολύ καλά πως στο Κιλκίς τα τελευταία 30-40 χρόνια ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Μείναμε μια αδιάφορη, άχρωμη, άγευστη, άοσμη πόλη. Εκτός κι αν θεωρήσουμε κατάκτηση ότι έχουμε συνεχόμενα νερό καθημερινά και χωρίς διακοπές όλο το καλοκαίρι! 

 Ίσως και να πρόλαβες κι εσύ τα μαρτύρια που τραβούσαμε στο Κιλκίς να εκπλιπαρούμε για λίγο νεράκι κατακαλόκαιρο μέχρι και τη δεκαετία του 80! Μεγάλη επιτυχία Δήμαρχε. Έτσι τρέχει το νερό μας συχνά πυκνά (σπασμένοι σωλήνες) σχεδόν παντού με αποτέλεσμα να ξεδιψούν τα αδέσποτα σκυλάκια.

Σήμερα η βαθμολογία για το Κιλκίς και με πολύ επιείκεια είναι «μέτρια». Μέτρια στην αισθητική, την ομορφιά σαν πόλη, τη συμπεριφορά των ανθρώπων της, τις υποδομές, την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την αγορά μας (τραγική ιστορία), την τουριστική προβολή από πλευράς δήμου ( ακόμη πιο τραγική), την αξιοποίηση της φύσης, των κτιρίων, οικοπέδων, μνημείων μα κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα προβλήματα του Κιλκίς..

Κάπου εδώ τελειώνουν και τα ευχάριστα νέα αγαπητέ Δήμαρχε, αφού έχεις μπροστά σου ένα βουνό θεμάτων προς άμεση επίλυση. Μην τα επαναλαμβάνουμε γιατί τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια όλοι και έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο παρελθόν με πολλά άρθρα και ρεαλιστικές προτάσεις, όπως πχ η αξιοποίηση Δίδυμων Αποθηκών, το οικόπεδο Μύλου Σαμαρά, η παλιά Νομαρχία, η μεταφορά ΚΤΕΛ, αναβάθμιση σιδηροδρομικού σταθμού, παλιό αεροδρόμιο, τουριστική αξιοποίηση Δοϊράνη-Κρούσια-Πικρολίμνη και πολλά άλλα θέματα που δεν χωρούν εδώ.

Για τέσσερα χρόνια θα ήμαστε δίπλα σου να σε στηρίξουμε…
Για τέσσερα χρόνια να ξέρεις πως θα ήμαστε δίπλα σου και να σε στηρίξουμε. Αρωγοί και συμπαραστάτες ώστε να υλοποιήσεις όλα όσα υποσχέθηκες. Το βιβλιαράκι τις προεκλογικές προγραμματικές σου δηλώσεις θα το έχουμε «Ευαγγέλιο» και θα τα λέμε από εδώ και πέρα πιο αναλυτικά ανά θέμα. Για τέσσερα χρόνια θα κάνουμε υπομονή και θα περιμένουμε...

Τι θέλουμε από εσένα προς το παρόν
Από εσένα θέλουμε «να βγάλεις άμεσα από πάνω σου» την εικόνα του «ξύλινου πολιτικού» των δεκαετιών 60 και 70. Μην γίνεις η «γλάστρα» που θα περιφέρεται σε χορούς-πανηγύρια-ανούσιες εκδηλώσεις μόνο και μόνο να είσαι αρεστός στους Κιλκισιώτες. 

Οι πιο πολλοί που θα σε πλησιάσουν, θέλουν να σε «γλείψουν» και να σε κολακέψουν ώστε να σου ζητήσουν αργότερα κάποιο ρουσφετάκι ή καμιά εξυπηρέτηση. Αυτός είναι ο Έλληνας δυστυχώς. Είδες τον Δήμαρχο Τρικάλων, Παρισίου, Βιέννης ή Νέας Υόρκης να τρέχει σε κάθε βλακεία; 

Οι άνθρωποι δουλεύουν μεθοδικά και αθόρυβα, σε συνεργασία με το επιτελείο τους και μεγαλουργούν. Είδες Ισραηλινό πολιτικό να μιλά, να υπόσχεται, να απειλεί; Μούγκα όλοι οι Εβραίοι. Κι όμως κυβερνούν τον κόσμο λόγω της αποτελεσματικότητας των πράξεων και όχι των λεγομένων. 

Η δουλειά σου είναι αυτή του ηγέτη, του "στρατηγού", του συντονιστή που είναι στο γραφείο και μελετάει, ενημερώνεται, ακούει τους ειδικούς και όχι τους γνωστούς κομματικούς και μη, αυλοκόλακες. Και παίρνει μεγάλες αποφάσεις για το συμφέρον του λαού του. Μακροπρόθεσμες, με όραμα, με βλέμμα στο μέλλον, καινοτόμες, πρωτοποριακές, έξυπνες…

Δημήτρη Κυριακίδη μην πέσεις στην παγίδα των προκατόχων σου που άφησαν το Κιλκίς σε μέτρια επίπεδα. ΑΚΟΥ-ΒΛΕΠΕ-ΣΩΠΑ και στο τέλος αποφάσισε ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ τι θα κάνεις με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Κιλκισιωτών. Μην γίνεις υπερόπτης, ξερόλας και κομματικό πιόνι για να τα πας καλά με το σύστημα. 

Απομάκρυνε τη γάγγραινα και πηγή όλων των κακών που λέγεται «αυλή». Μην εμφανίζεσαι τόσο συχνά με τη φάτσα σου στο facebook και ανακοινώνεις για κάθε μικροπράγμα που κάνεις. Θα σε βαρεθούν και θα σε απομυθοποιήσουν γρήγορα. Καθιέρωσε κάθε εβδομάδα να βλέπεις σε συγκεκριμένο χρόνο τον απλό κόσμο με προκαθορισμένα ραντεβού. 

Δημιούργησε ένα γραφείο που θα «μαζεύει» και θα επιλύει άμεσα όλα τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας. Δημιούργησε πολλά μικρά και ευέλικτα «συνεργεία καθαριότητας-επισκευών» ώστε να σουλουπώσουν την πόλη μας που μοιάζει σαν βομβαρδισμένη. Μια βόλτα σου στα χωριά μας που μοιάζουν πλέον με Βουλγάρικα, ή στο Λόφο Άη Γιώργη και στο Νέο Πάρκο θα σε προσγειώσει στη θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε στο Κιλκίς. 

Αν πάρεις γενναίες αποφάσεις να ξέρεις πως στην αρχή όλοι θα σε βρίζουν. Είναι σίγουρο. Όταν όμως δουν τα αποτελέσματα θα σε ευγνωμονούν ακόμη κι αν έχεις φύγει από αυτή τη θέση. Στις προγραμματικές δηλώσεις υποσχέθηκες πολλά, πάρα πολλά με στόχο να πας το Κιλκίς μπροστά… Μην τάξεις σε παιδί, άγιο και Κιλκισιώτη... Την πάτησες αν δεν το κάνεις...

Δημήτρη Κυριακίδη, ηγέτης είναι αυτός που παρακινεί τους άλλους να κάνουν πράγματα.

Δημήτρη Κυριακίδη ο διοικητής μιας στρατιωτικής μονάδας, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος για ότι εκεί συμβαίνει, αλλά κυρίως για ότι δεν συμβαίνει. Να κερδίσει τη μάχη αλλά και να μη χάσει ταυτόχρονα τους ανθρώπους του. Επέλεξε αξιοκρατικά τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την ομάδα σου, ώστε να δώσεις σάρκα και οστά στο εύστοχο προεκλογικό σου μήνυμα.

Θα ήμαστε μαζί σου και να το ξέρεις. Με καλοπροαίρετη κριτική και ρεαλιστικές προτάσεις…

Εσύ αν θέλεις τις λαμβάνεις υπόψη σου, αν πάλι δεν θέλεις δεν πειράζει καλή καρδιά.

Καλό κουράγιο, καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.