Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Οι Gadjo Dilo συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχεται το Φθινόπωρο με μια μεγάλη συναυλία. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνει μια βραδιά που θα αποτελέσει έναν ξεχωριστό συνδυασμό Gypsy Swing και κλασσικής μουσικής! Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών οι Gadjo Dilo. θα συναντήσουν, για πρώτη φορά, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Συμεών Ιωαννίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά– απορρυπαντικά– είδη προσωπικής υγιεινής για την ΑΡΩΓΗ. Οι θεατές μπορούν να τα αφήνουν σε ειδικό χώρο στην είσοδο του θεάτρου.

Gadjo Dilo
Πριν από 10 χρόνια, έξι φίλοι με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του, να συστήσει ουσιαστικά την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό! Δέκα χρόνια αργότερα, μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo έρχονται στη Θεσσαλονίκη για μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση.

Line Up:
Σωτήρης Πομόνης: Kιθάρα

Κώστας Μητρόπουλος: Kιθάρα

Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί

Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν

Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή

Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Η Σ.Ο.Δ.Θ. ιδρύθηκε το 1987. Πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας διετέλεσε ο Κοσμάς Γαλιλαίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον συντονισμό της ορχήστρας ανέλαβαν στη συνέχεια οι αρχιμουσικοί Δημήτρης Αγραφιώτης και Βύρων Φιδετζής και ο τσελίστας Χρήστος Γρίμπας. 


Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, διεθνείς διαγωνισμούς, συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους όπως οι: Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Γ. Λαζαρίδης, Σ. Κατσαρής, V. Repin, I. Oistrach κ. ά. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα (Βέροια, Λάρισα, Νάουσα, Μεσολόγγι, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Βόλο, Πρέβεζα, Καστοριά, Κέρκυρα κ.ά.) και στο εξωτερικό, όπως στο Αρχαίο Θέατρο της Εφέσου και στην Κύπρο. 

Έχει συμπράξει σε πολλές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Έχει ηχογραφήσει τις Τέσσερις Εποχές του A. Vivaldi με σολίστ τον Λ. Καβάκο και μαέστρο τον Κοσμά Γαλιλαία και τηνΔημιουργία του J. Haydn υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή το 2000. Από το 2001 μέχρι και σήμερα την θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης. Τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ορχήστρας έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2018 η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης

Η ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που σκοπό έχει να συνδράμει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Αυτοί οι πολίτες πρέπει να νιώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη άλλων πολιτών για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. 

Δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από τον Μάιο του 2012. Διαθέτει εθελοντές πολίτες που βοηθούν σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και πολλούς που συνδράμουν σε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να παραδίδονται πακέτα στις οικογένειες που έχουν αναλάβει και συνεχώς αναλαμβάνουν.

Πληροφορίες
Μονή Λαζαριστών: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προσέλευσης.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.00

Παραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.