Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κιλκίς: Διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Με περισσή ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στον Δήμο Κιλκίς. Το αφιέρωμα για τη θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά διοργανώθηκε από τον Δήμο Κιλκίς, τον Δήμο Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955-1959.

Στην «Εκδήλωση Λόγου και Μέλους», που έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ο έγκριτος δικηγόρος κ. Ξενοφών Στεργιάδης μέλος του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς ανέπτυξε το θέμα: «Κυπριακός Αγώνας 1955-1959».

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο στον οικισμό Ακρίτα της Δ. Ε. Δοϊράνης του Δήμου Κιλκίς. Εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς στεφάνι κατέθεσε ο γενικός γραμματέας κ. Ηλιάδης Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωριό Ακρίτας του Κιλκίς, εγκαινιάστηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα στις 3 Απριλίου 2016 και λειτουργεί ως μουσείο, το φυλάκιο στο οποίο υπηρέτησε ο ήρωας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Γρηγόρης Αυξεντίου. Επίσης στον ίδιο χώρο στις 29 Οκτωβρίου 2016 ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, παρέδωσε στην αδελφή τού Γρηγόρη Αυξεντίου τα διακριτικά τού βαθμού τού Αντιστράτηγου.

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή στη μνήμη του Σταυραετού του Μαχαιρά, θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να διοργανωθεί σε συνεργασία με την Α.Π.Ο.Ε.Α., με όλους τους Συνδέσμους της χώρας, αλλά και Κυπριακών φορέων και Συνδέσμων, το «1ο Συνέδριο Εφέδρων αξιωματικών, Γρηγόρης Αυξεντίου» στο Κιλκίς το 2020.

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουμε τον ήρωα που υπηρέτησε στον Ακρίτα Κιλκίς και θα δημιουργηθεί ένας καινούριος καταστατικός χάρτης διαμορφωμένος από τις προτάσεις που πρέπει να υλοποιεί και να εφαρμόζει το Εφεδρικό Κίνημα στις σύγχρονες εποχές. Πιστεύουμε ότι την πρότασή μας θα την αγκαλιάσει, τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, όσο και όλοι οι Σύνδεσμοι της χώρας.

Επίσης προσκαλούμε όλους τους Εφέδρους Αξιωματικούς, Κύπριους και Έλληνες, να επισκεφτούν στο Κιλκίς τον χώρο που έζησε ο υπαρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρης Αυξεντίου.

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.