Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η Ανατολή των Νέων

Υπογράφουν οι*
Σε 1,5 μήνα έχουμε εκλογές. Ας μην κρυβόμαστε άλλο από τα προβλήματα. Καιρός να λάβει καθείς τον ρόλο του. Πλησιάζει η ώρα της ατομικής ευθύνης. Και αυτός ο Κεμάλ... ρε Μάνο, μας έπεισες από τα μικράτα μας ότι «πρέπει να τον καληνυχτίσουμε και ότι τίποτε δε μπορεί να αλλάξει».

Όσο μεγαλώνουμε, παύουμε να πιστεύουμε στα παραμύθια και μάθαμε με αγώνα και κόπο να είμαστε ρεαλιστές. Άκρατος ρεαλισμός, σκληρή δουλειά, κατά το δυνατό περισσότερη κατανόηση ενός προβλήματος, εύρεση υλοποιήσιμων λύσεων και εκτέλεση αυτών στην πράξη. 

Ξέρετε, στην ελληνική ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο», ο αξέχαστος Λάμπρος Κωσταντάρας, ως Μαυρογιαλούρος, μας έκανε να πιστέψουμε από μικρά, ότι στην πολιτική σκηνή επικρατεί το πολιτικό παιχνίδι που διενεργείται κάτω από το τραπέζι, το υπόγειο, το βρώμικο. Πόσο ρεαλιστική αυτή η ελληνική ταινία μεν... και πόσο πιο δυναμικά πιστεύουμε σήμερα πως όλα ή έστω τα περισσότερα μπορούν να αλλάξουν δε! ΝΑΙ, γίνεται.

Θέλουμε να παρατηρήσουμε το εξής: σήμερα, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων, υφίσταται τόσο μεγάλη εισροή νέων γυναικών και νέων ανδρών στην πολιτική ζωή γενικά και πιο συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού! 

Αυτή είναι μία κατάφωρη θετική ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της γενιάς μας, στην οποία συμμετέχουμε και εμείς ενεργά -είτε ως υποψήφιοι, είτε στηρίζοντας υποψήφιους φίλους- και θα θέλαμε ανεξαρτήτως κομμάτων να μας ακούσετε... έχουμε πολλά να σας πούμε. Νομίζουμε πιο πολύ από ποτέ ότι ήρθε η δική μας Ανατολή! Και σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. 

Γιατί όλες και όλοι αγαπάμε τον Τόπο μας. Γιατί θέλουμε να το παλέψουμε εδώ, με πάθος. Γιατί θέλουμε να γυρίσουν τα αδέρφια και οι φίλοι μας από το εξωτερικό. Γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη καθημερινότητα και να ζήσουμε, να ερωτευτούμε, να δημιουργήσουμε μέσα σε αυτή.

Πανστρατιά νεολαίας θα λέγαμε, ναι, αυτό πρέπει να γίνει. Πιστεύουμε στην κοινωνική εξέλιξη. Κάθε εξέλιξη είναι προς όφελός μας καλή, εξαρτάται από ποια οπτική γωνία θα επιλέξεις να κοιτάξεις κάθε γεγονός. Με αισιοδοξία. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αν δουλέψουμε σκληρά και πιστέψουμε στον εαυτό μας. Πρέπει όλες και όλοι να βγούμε μπροστά, δυνατά και με ανοιχτό μυαλό. 

Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ. Φτάνει πια η γκρίνια και η νωθρότητα. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζαμε… πάμε να το αλλάξουμε αυτό με τσαμπουκά! Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Αξίζει να το προσπαθήσουμε. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Εμείς είμαστε κυρίαρχοι και διαμορφωτές του μέλλοντος μας! Γιατί κάποτε θα έρθει η ώρα που τα Όνειρα θα πάρουνε ”εκδίκηση”.

Επομένως, φίλε Κεμάλ του ακόμη πιο φίλου Μάνου, θα σε καληνυχτίσουμε με τη Δύση του Ηλίου, εκεί που καλά κάνεις και πιστεύεις ότι τίποτε δε μπορεί να αλλάξει… γιατί θέλουμε να υποδεχτούμε την Ανατολή, όπου όλα μπορούν να αλλάξουν! Για την Δημοκρατία και την Πατρίδα. Για όλα εκείνα που αγαπάμε!

*Υπογράφουν οι νεαρές/νεαροί κ.κ. :
Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος ΕΚΠΑ, Αρθρογράφος

Γεωργίου Κ. Άρτεμις, Υποψήφια στο Πρώτο Διαμέρισμα Αθηνών με τον Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη

Κυριακίδου Φαίη, Φιλόλογος, Μουσικός, Αρθογράφος

Κάνη Αναστασία, Πτυχιούχος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Νικολαΐδης Βασίλειος, Πολιτικός Επιστήμονας ΑΠΘ, Αρθρογράφος

Νταγκίνη Κωνσταντίνα, Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος Αγίου Παύλου-Νεάπολης-Πεύκων-Συκεών

Μιχαηλίδου Μαρία, Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος Κιλκίς με τον Δ.Β. Τσαντάκη

Γιαννέλου Χριστίνα, Τελειόφοιτη Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Παπαχατζοπούλου Έλενα, Φοιτήτρια Βαλκανικών Σπουδών Πανεπιστήμιου Μακεδονίας

Γεωργιού Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας στον χώρο της Μόδας

Θεοχαράκης Μιχαήλ, Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος Κιλκίς με τον Δ. Β. Τσαντάκη

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος Κιλκίς με τον Δ. Β. Τσαντάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.