Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη για την Συνταγματική αναθεώρηση

Υπογράφει ο Γιώργος Αναστασιάδης
Υποψήφιος Βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής 
Η Συνταγματική αναθεώρηση αποτέλεσε ιστορικά στον τόπο μας κορυφαία θεσμική διαδικασία στην οποία και η πολιτική μας παράδοση αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσουν γόνιμο κοινοβουλευτικό διάλογο και ισχυρές πλειοψηφίες σε πνεύμα συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων. 

Δυστυχώς η τρέχουσα διαδικασία αναθεώρησης αντί να αποτελέσει ιστορικό αναθεωρητικό εγχείρημα, εργαλειοποιήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη μέσω του ψεύτικου δικομματισμού, της τεχνητής πόλωσης και των πλαστών διαχωριστικών γραμμών.

Από την μία ο κύριος Τσίπρας υποβάθμισε την ίδια την διαδικασία προτείνοντας από τώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Παυλόπουλο βάζοντας στο περιθώριο την αναθεωρητική διαδικασία και την αναγκαιότητα για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την θητεία της Βουλής. 

Από την άλλη ο κύριος Μητσοτάκης στην βάση ενός τζογαδόρικου πνεύματος πρότεινε στον κύριο Τσίπρα να ψηφίσει δύο δικές του προτάσεις και αυτός θα στήριζε όποιες δύο προτάσεις επιθυμούσε ο Σύριζα, ευτελίζοντας απολύτως την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη το Κίνημα Αλλαγής επέμεινε σταθερά στην πολιτική υπευθυνότητα που απαιτεί η συνταγματική αναθεώρηση, επιβεβαιώνοντας και την θέση που κατέχει η δημοκρατική παράταξη στο συλλογικό ιστορικό υποσυνείδητο των Ελλήνων ως καταλύτης και διαμορφωτής των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής με επιστολή της στους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας ταυτόχρονα συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος. Δυστυχώς, ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία δεν ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή. 

Το Κίνημα Αλλαγής με την στάση του εντός και εκτός κοινοβουλίου θα συνεχίσει να εμμένει στο δρόμο της δημοκρατικής διαδικασίας και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με πολιτική συνέπεια έναντι των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής Πολιτείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.