Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση κομμουνιστών δημάρχων σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα και την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που «πανηγυρίζει» για τη μετάθεση της ημερομηνίας της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων τον Ιούνη του 2019, οι κομμουνιστές δήμαρχοι Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Στάμελος, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, σημειώνουν:

«O κ. Πατούλης και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ μας ενημερώνουν για τη "μεγάλη νίκη της αυτοδιοίκησης" στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων. Απέσπασαν, καθώς μας λένε, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την υποχρεωτική διάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνη του 2019!

Η "νίκη" τους φωνάζει από μακριά. Έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Η "νίκη" τους όπως και "η αντάρα" των διεκδικήσεών τους είναι κενό γράμμα. Δεν απαντάνε στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.

Η δραστική μείωση της χρηματοδότησής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό που τους αναδείχνει σε επιπρόσθετους φορομπηχτικούς μηχανισμούς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι εδώ και στηρίζεται ενιαία από κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.

Ο ασφυχτικός δημοσιονομικός έλεγχος στους δήμους από κράτος, ΕΕ, που τους κάνει να λειτουργούν ως θεραπαινίδα των αντιλαϊκών κρατικών - κυβερνητικών επιλογών και των επιχειρηματικών ομίλων, είναι επίσης εδώ και η ηγεσία της ΚΕΔΕ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το αντιλαϊκό έργο!

Αυτό το αντιλαϊκό έργο, ο αγωνιζόμενος λαός και οι εργαζόμενοι μπορούν να το γκρεμίσουν, γιατί είναι αυτοί "που πληρώνουν το μάρμαρο".

Αυτό το αντιλαϊκό έργο οι δήμαρχοι και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" το αντιπάλεψαν και θα συνεχίζουν, μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά σταθερά και με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών να διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη χώρα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.