Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Λεωνίδας Δημητριάδης: Παραιτούμαι από μέλος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Πρ. Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Πρ. Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Δεκαπέντε μήνες μετά την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, τίποτα δε θυμίζει την ευφορία και τις μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε η μεγάλη συμμετοχή των 212.000 φίλων και μελών του χώρου που ανταποκρίθηκαν τότε στο κάλεσμα του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν. 

H παράταξη που έδειξε στην ελληνική κοινωνία την έννοια της εσωκομματικής συμμετοχικής δημοκρατίας, δεν κατάφερε να πραγματώσει, τελικά τις ελπίδες. 

Φοβικές νοοτροπίες και οι απολίτικοι τακτικισμοί οδήγησαν ακόμη και στην αδυναμία εκλογής εσωκομματικών οργάνων. Χαρακτηριστική περίπτωση της έλλειψης εσωκομματικής δημοκρατίας, αποτελεί το γεγονός πως τα όργανα από τις Νομαρχιακές μέχρι και το Γραμματέα του κόμματος να είναι διορισμένα.

Λάθη αρχιτεκτονικής στο κτίσιμο του ενιαίου φορέα, που θα εξέφραζε τον μεσαίο χώρο και την κεντροαριστερά, τελικά οδήγησαν στην απογοήτευση δημοκρατικών ψηφοφόρων. Το μόνο όργανο που εξελέγει είναι ο Πρόεδρος.

Η εξέλιξη αυτή, άφησε πολλά περιθώρια για δημιουργία ενός αρχηγοκεντρικού κόμματος με όλες τις συνακόλουθες συμπεριφορές που εμφανίζονται σήμερα στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ. Οι χειρισμοί στην υπόθεση του Ποταμιού καθώς και με τη ΔΗΜΑΡ ήταν λανθασμένοι. Με συνέπεια το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ να αποτύχει παταγωδώς. Κάποιοι έχουν ευθύνη, ας την αναλάβουν.

Από τα δημοσκοπικά ποσοστά, διαφαίνεται το συμπέρασμα πως η διείσδυση στην ελληνική κοινωνία δεν επιτεύχθει. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού οι άνθρωποι που δρουν στα παρασκήνια και επηρεάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές, σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, είναι ακριβώς οι ίδιοι που έχουν ταυτιστεί με συστημικούς τακτικισμούς. 

Επιπλέον, στις επερχόμενες εκλογές το ΚΙΝΑΛ, βαδίζει προς μια εκλογική μάχη χωρίς να απαντάει ακόμη σε κρίσιμα ερωτήματα για το αύριο. Αντίθετα, κρύβεται πίσω από στρογγυλές και απολίτικες δηλώσεις. Από ένα κόμμα, που ήταν πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων, με την πολιτική των ίσων αποστάσεων, τελικά κατοχυρώνεται στην συνείδηση των προοδευτικών ψηφοφόρων πως μπορεί να γίνει και συμπλήρωμα της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτές οι θέσεις είναι βαθιά συντηρητικές και μας οδηγούν σε “διαζύγιο” με θεμελιώδεις προοδευτικές θέσεις και αξίες που υπηρετήσαμε ως παράταξη για δεκαετίες.

Η Πρόεδρος εξήγγειλε έκτακτο συνέδριο, σε χρόνο που τρέχουν Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές και ίσως Εθνικές εκλογές χωρίς πολιτικό και στρατηγικό στόχο. Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις δυσμενείς κριτικές για την δημοκοπική καθήλωση, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των συνέδρων διορίζεται εξ οφίτσιο. 

Έχοντας ως στόχο τον έλεγχο του κόμματος, αυτό που φαντάζει πιθανό είναι να αλλοιωθεί ακόμη και η έκφραση του συνεδρίου, καθώς αυτοί οι διορισμένοι σύνεδροι θα εκλέξουν και θα αποφασίσουν τα νέα όργανα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η παράταξη. 

Αυτή η κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για το κόμμα που έχει γράψει σελίδες ιστορίας στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Σε κανέναν, δεν αξίζει ούτε ο ρόλος του τιμητή, ούτε εκείνου του διακοσμητικού στελέχους – χειροκροτητή σε κλειστά κομματικά ακροατήρια.

Ενώ η μόνη σπουδή που υπάρχει και φαίνεται, είναι η γενικευμένη αγωνία για την πολιτική διάσωση προσώπων στο όριο της μίζερης εκλογικής επιβίωσης.

Η προσωπικές διαδρομές και η πολιτική διάσωση προσώπων αφήνει αδιάφορη την κοινωνία, η οποία ο μόνος τρόπος να μας ακούσει, είναι να έχουμε κάτι διαφορετικό και καινούργιο να πούμε για το στρατηγικό όραμα της Ελλάδας μετά την κρίση, για τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μας. 

Ο πολιτικός φορέας που υπηρέτησα εδώ και τριάντα χρόνια γιατί πίστευα και πιστεύω στη χρησιμότητα της Κεντροαριστεράς στη δημοκρατία και τη χώρα μας και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα ιδεώδη της σοσιαλδημοκρατίας.

Όμως αυτά που γίνονται στο ΚΙΝΑΛ, μου αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είναι πέρα από τις αξίες και τις αρχές μου.

Δεν υπάρχει σεβασμός στο μέλος και στο στέλεχος...

Με πολύ σκέψη και με λύπη δηλώνω την Παραίτηση μου από μέλος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ. ΟΥΣΤ ,ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.