Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη, στο εργοστάσιο της Doppler

Δελτίο τύπου υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη
Περιοδεία στο εργοστάσιο της Doppler πραγματοποίησε ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ σε σχέση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό. 

Ο Τάσος Βασιλακάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μίλησαν με εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αυξήσει τους μισθούς θα μπορούσε να το κάνει από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής της το Γενάρη του 2015. 

Ενώ είχε τη δυνατότητα να το κάνει και όταν το ΚΚΕ κατέθεσε δύο φορές στη Βουλή πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την κατάργηση του κατάπτυστου νόμου «Βρούτση – Αχτσιόγλου», με τον οποίο «μπαίνουν στο γύψο» οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ο εκάστοτε υπουργός θα μπορεί να καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με βάση την εξασφάλιση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Επισήμαναν, ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είναι να αυξάνει για λίγα ευρώ των κατώτερο μισθό, χωρίς να αγγίζει στο ελάχιστο όλο το υπόλοιπο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.

Έτσι, δεν λέγεται κουβέντα για την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020, για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «μας έχουν πάρει 10 και μας επιστρέφουν 1», ότι το 60% των νέων συμβάσεων εργασίας είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ότι κυριαρχούν τα 4ωρα και τα 6ωρα, οι ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας για 2 και 6 μήνες, ότι ο μέσος μισθός συνολικά τα τελευταία χρόνια συμπιέζεται, ότι ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω αυξάνεται σταθερά η εντατικοποίηση της εργασίας, η υπερωριακή απασχόληση, τα εργατικά ατυχήματα, ακόμα και τα θανατηφόρα.

Όλα αυτά περιγράφουν την βάρβαρη εργασιακή πραγματικότητα, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις πλάτες της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και άλλων, προσπαθεί να ωραιοποιήσει.

Ο Τάσος Βασιλακάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Παιονία, επισήμαναν, πως αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι να πάρουν μια μεγάλη απόφαση, να αφήσουν πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και τη λογική του «μικρότερου κακού» που συνεχώς οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό», και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, σε όλες τις εκλογικές μάχες, ώστε να κάνουν την πραγματική διαφορά, σε δικό τους όφελος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.