Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση-Ψήφισμα ΚΕΑΣΜ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό

Ανακοίνωση Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης''
Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης'' και με αφορμή την ανακοίνωση της Συμφωνίας για το Σκοπιανό εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα - Ανακοίνωση: "Πριν 7 μήνες ως ενεργό think-tank νέων πολιτών γνωρίζοντας τον ρολό μας και με όλες τις δυνάμεις που έχουμε, προσπαθήσαμε να προϊδεάσουμε την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για το τι έρχεται στο Σκοπιανό Ζήτημα, μάλιστα ήδη από τις 30 Νοεμβρίου 2017. 

Με σεβασμό στις αρχές μας και με ακαδημαϊκή νηφαλιότητα θέσαμε επιχειρήματα και τεκμήρια ανοιχτά προς το κοινό: -σε μια εκδήλωση 370 και πλέον (νέων) πολιτών στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, -με συνεντεύξεις στελεχών μας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, -με συχνή αρθρογραφία στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο πανελλαδικής απήχησης. 

Με σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση και ανησυχία μας σχετικά με την αρνητική ροπή που μπορούν να πάρουν τα πράγματα με την παραχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στη γειτονική χώρα. 

Οι παραχωρήσεις στερούνται επιστημονικής και ιστορικής βάσης. Οι ακολουθούμενες πολιτικές - συνταγματικές διαδικασίες προκαλούν επιπρόσθετο προβληματισμό καθώς είναι πρωτόγνωροι για την Ιστορία της Ελλάδας. Δεν τιμά την Ελλάδα του 2018 η ενδεχόμενη συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.