Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση-Ψήφισμα ΚΕΑΣΜ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό

Ανακοίνωση Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης''
Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ''Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης'' και με αφορμή την ανακοίνωση της Συμφωνίας για το Σκοπιανό εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα - Ανακοίνωση: "Πριν 7 μήνες ως ενεργό think-tank νέων πολιτών γνωρίζοντας τον ρολό μας και με όλες τις δυνάμεις που έχουμε, προσπαθήσαμε να προϊδεάσουμε την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για το τι έρχεται στο Σκοπιανό Ζήτημα, μάλιστα ήδη από τις 30 Νοεμβρίου 2017. 

Με σεβασμό στις αρχές μας και με ακαδημαϊκή νηφαλιότητα θέσαμε επιχειρήματα και τεκμήρια ανοιχτά προς το κοινό: -σε μια εκδήλωση 370 και πλέον (νέων) πολιτών στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, -με συνεντεύξεις στελεχών μας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, -με συχνή αρθρογραφία στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο πανελλαδικής απήχησης. 

Με σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση και ανησυχία μας σχετικά με την αρνητική ροπή που μπορούν να πάρουν τα πράγματα με την παραχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στη γειτονική χώρα. 

Οι παραχωρήσεις στερούνται επιστημονικής και ιστορικής βάσης. Οι ακολουθούμενες πολιτικές - συνταγματικές διαδικασίες προκαλούν επιπρόσθετο προβληματισμό καθώς είναι πρωτόγνωροι για την Ιστορία της Ελλάδας. Δεν τιμά την Ελλάδα του 2018 η ενδεχόμενη συμφωνία των κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες του."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου