Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Μουσικοχορευτική εκδήλωση Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Χάρμα ιδέσθαι για όλες τις ηλικίες, η παράσταση των Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς! Στην εκδήλωση με τίτλο «Στον μπερντέ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμμετείχαν τα Παιδικά Τμήματα και οι Εφηβικές ομάδες Κιλκίς και Πολυκάστρου. 


Η σκηνή του κατάμεστου από κόσμο Συνεδριακού Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, γέμισε από παιδικές φωνές, χρώματα, χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμό, από τους 100 και πλέον μικρούς χορευτές, που δεν σταματούσαν να λαμβάνουν το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Όλοι οι πρωταγωνιστές, και ιδίως οι μικρότεροι σε ηλικία (προνήπια-νήπια) ανταποκρίθηκαν άψογα με την χαρακτηριστική παιδικότητά τους, στους απαιτητικούς βηματισμούς και σχηματισμούς, παρουσιάζοντας χορούς της Θεσσαλονίκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της νησιωτικής Ελλάδας, της Θράκης και άλλων περιοχών, ενώ οι εφηβικές ομάδες ξεχώρισαν για την πειθαρχία, την ρυθμικότητά και το συντονισμό τους στην παρουσίαση χορών του Δυτικού Πόντου (έφηβοι Κιλκίς) και της Θεσσαλονίκης-Φλώρινας (έφηβοι Πολυκάστρου).

Πρωταγωνιστικό ρόλο όμως στην εκδήλωση, είχε και ο αγαπητός σε όλους λαϊκός ήρωας, ο Καραγκιόζης και η παρέα του. Ο Καραγκιόζης λοιπόν του ταλαντούχου Οδυσσέα Κανλή, απόλυτα δεμένος με το περιεχόμενο της παράστασης, μαγνήτισε και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, χαρίζοντάς του μοναδικές στιγμές γέλιου.

Την εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2018» του Δήμου Κιλκίς, παρακολούθησαν ο βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Κυριακίδης, η Πρόεδρος κ. Γ. Καρβουνιάρη και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη», μέλη και φίλοι του ΛΕΚ, γονείς και πλήθος κόσμου.

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά:

-Την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» για την αγαστή συνεργασία και θερμή υποστήριξή τους σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Τμημάτων του ΛΕΚ στο Πολύκαστρο.

-Το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση της αίθουσας.

-Τους δασκάλους του ΛΕΚ: Δήμο Πραντσίδη (Εφηβικό Τμήμα), Ανατολή Λιαρετίδου (Παιδικά Τμήματα Κιλκίς), Καίνη Κανδυλάπτη (Παιδικά Τμήματα Πολυκάστρου) και Ζωή Ευθυμίου (Τμήμα νηπίων Κιλκίς) για την επιμέλεια και διδασκαλία των παραδοσιακών χορών και την άρτια δουλειά που επιτελούν στο ΛΕΚ.

-Και φυσικά, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς που μας ταξίδεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην ελληνική μας παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου