Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

«Ο Άγιος Ευγένιος» τίμησε τους Έλληνες του Πόντου

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»
Στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» κατά την εκδήλωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαϊου 2018 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης. 

Όπως είναι γνωστό ο σύλλογος έχει προστάτη του τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, την μνήμη τού οποίου τιμά κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου με αρτοκλασία κατά την Θεία λειτουργία που τελείται από τον Μητροπολίτη Κιλκίς κκ.Εμμανουήλ. Ήδη για την φετεινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με ιδιαίτερη αναφορά στον Άγιο που μαρτύρησε στην περιοχή του Πόντου.

Επίσης η πρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Κολεσιώτου ήταν κεντρική ομιλήτρια κατά την εκδήλωση της Γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαϊου 2018 στο Σ.Σ.Μουριών από τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, όπου μετά την λαμπαδηδρομία και την κατάθεση στεφάνων που έγινε στο μνημείο, ακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μία σειρά δρώμενων, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι η συνεργασία μεταξύ των συλλόγων μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα που μόνον τον πολιτισμό προάγουν. 

Εμφανέστατη ήταν η συγκίνηση των παρευρισκομένων οι οποίοι ανέτρεξαν στο παρελθόν φέρνοντας στη μνήμη τους τα βάσανα και τις κακουχίες των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου