Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αν έχετε στην κουζίνα σας αυτό το μείγμα μπαχαρικών, πετάξτε το

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2017 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος "Μίγμα Μπαχαρικών", στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (γλουτένη, πρωτεΐνης δημητριακών), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. 



Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "Μίγμα Μπαχαρικών", με την εμπορική ονομασία "ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ – COOK AT HOME", σε συσκευασία των 100γρ, με ημερομηνία λήξης 07/2019 και αριθμό παρτίδας LOT 0044154, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΠΡΟΒΥΛ Α.Ε." με έδρα στη ΒΙΠΕ Σίνδου στην Θεσσαλονίκη. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην γλουτένη και που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.