Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

«Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου - Μια ζεστή αγκαλιά για τα πρωτάκια»

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Σε οικογενειακό κλίμα έγινε και φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Με χαρά και προσμονή μαζευτήκαμε στο προαύλιο του σχολείου, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, ανταλλάσσοντας ευχές και καλοκαιρινά νέα, ξεκούραστοι κι ορεξάτοι για τη νέα σχολική χρονιά.

Αφού ακούσαμε τις ευχές του Ευαγγελίου από τους ιερείς της ενορίας μας, προχωρήσαμε στο πρόγραμμα Μετάβασης που υλοποιούμε στο σχολείο μας και περιλαμβάνει, εκτός από την προετοιμασία των μαθητών της ΣΤ’ για το Γυμνάσιο και την υποδοχή και στήριξη των μαθητών της Α’, ώστε να ενταχθούν ομαλά κι ευχάριστα στο νέο τους σχολικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν ήρθε η σειρά των μαθητών και μαθητριών της φετινής ΣΤ’ να γίνουν οι μεγάλοι αδερφοί για τα πρωτάκια, να «υιοθετήσουν» ένα από αυτά ο καθένας και ν’ αναλάβουν την ευθύνη να είναι στο πλάι τους όταν χρειαστεί.

Φυσικά η γνωριμία φροντίσαμε να γίνει με διασκεδαστικό τρόπο, όπου το κάθε πρωτάκι έπαιρνε το μπαλόνι του και το κέρασμά του από τον μεγάλο του «αδερφό» και στη συνέχεια μπήκαν μικροί – μεγάλοι στον κύκλο γνωριμίας για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και να γνωρίσουν τους υπόλοιπους.

Ζήσαμε όλοι πολύ όμορφες στιγμές παρακολουθώντας τα παιδιά να μπαίνουν στο κλίμα και κυρίως να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα την πρώτη σχολική τους μέρα.

Τι καλύτερος οιωνός υπάρχει για την καινούρια σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.