Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2016

Ανακοίνωση Περιφέρειας
Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνέχεια του με αριθμ. 4173/99513/9.9.2016 έγγραφο του Υπ.Π.Α.Α.Τ. οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπ.Π.Α.Α.Τ. δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Για το έτος 2016 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προιόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Π.Α.Α.Τ.

http://e-services.minagric.gr/

Οι ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2016.

Από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται μόνον οι αμπελουργοί με εκμεταλλεύσεις που καταλαμβάνουν λιγότερο από 0,1 εκτάριο (1στρέμμα) αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή, καθώς και οι αμπελουργοί/οινοποιοί οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους και καταθέτουν Δήλωση Παραγωγής.

Οι υπόλοιποι δεν απαλλάσσονται ακόμη και σε περίπτωση ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οπότε τότε υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής επιλέγοντας στην εφαρμογή το αντίστοιχο πεδίο για την αιτιολόγηση της μηδενικής παραγωγής (π.χ Αναδιάρθρωση, ζημία από παγετό, χαλάζι, περονόσπορος, ανωτέρα βία, καύσωνας, οικονομικοί λόγοι)

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων («Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων», «Χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό») για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο. Χωρίς την εκτυπωμένη Ηλεκτρονική Δήλωση Συγκομιδής δεν θα χορηγείται οποιαδήποτε βεβαίωσης παραγωγής σταφυλιών.

Οι παραγωγοί που κατέχουν ήδη λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. πό τις Δηλώσεις του 2013, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα τούς κωδικούς που έχουν, αλλιώς θα πρέπει να κάνουν εγγραφή.

Οδηγίες για την συμπλήρωση των Δηλώσεων Συγκομιδής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Π.Ε Κιλκίς http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=241 και στην ιστοσελίδα http://www.geoponoikilkis.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.