Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Όχι» στην κατάργηση του επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών

Την αντίθεσή της στην κατάργηση του επιδόματος απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Αναλυτικά, αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στη λογική της συμπίεσης του μισθολογικού κόστους βάζει στο στόχαστρο τα ελάχιστα επιδόματα που έχουν παραμείνει από τις περικοπές του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, όπως είναι το Επίδομα Απομακρυσμένων-Παραμεθόριων Περιοχών και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η πρώτη απόπειρα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να «μεταρρυθμίσει» το Επίδομα Απομακρυσμένων-Παραμεθόριων Περιοχών στα τέλη του προηγούμενου έτους απέτυχε λόγω της δυναμικής παρέμβασης των εργαζομένων που το δικαιούνται. Φαίνεται όμως πως η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. επιμένει, μιας και στο άρθρο 19 του Ν.4354/2015 συμπεριέλαβε εξουσιοδοτική διάταξη η οποία προβλέπει πως μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016 θα εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επανακαθορίζει τα κριτήρια χορήγησης του ως άνω επιδόματος. Με απλά λόγια θα «περιορίσει» τους δικαιούχους χορήγησης του επιδόματος ή θα το καταργήσει.

Η επιχείρηση κατάργησης του Επιδόματος Απομακρυσμένων-Παραμεθορίων Περιοχών εντάσσεται στην συνεχιζόμενη πολιτική μισθολογικών περικοπών. Καλούμε την συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά τροποποίηση-μεταρρύθμιση που θα σημάνει νέα περικοπή του επιδόματος σε διάφορες περιοχές που αυτή την περίοδο ειδικά δοκιμάζονται επιπρόσθετα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου