Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση χασισεμπόρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση και πώληση κάνναβης σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Συνελήφθησαν 16 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και 2 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, μετά από ταυτόχρονες και αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 08-03-2016 σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών και του Αστυνομικού Τμήματος Πολυγύρου.

Συνολικά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28 ατόμων ηλικίας από 22 έως 62 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης, πώλησης, αγοράς, καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης και της παράνομης οπλοκατοχής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2015, τα μέλη της οποίας δρούσαν με συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, είχαν διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες με τη σειρά τους, τις παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό την μεταφορά, αποθήκευση και την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· 54 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 18 κιλά και 58,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

· 17 δενδρύλλια κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες που καλλιεργούσε στην οικία του ένας εκ των συλληφθέντων,

· 1 συσκευασία που περιείχε 6,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),

· 3 πιστόλια,

· 2 κυνηγετικά όπλα,

· 1 αεροβόλο περίστροφο,

· φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

· 1 σπρέι πιπεριού,

· 7 ζυγαριές ακριβείας,

· κινητά τηλέφωνα και

· το χρηματικό ποσό των 3.795 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν σε 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Ο εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας και 33 φυτά κάνναβης που εντοπίστηκαν στους χώρους αυτούς κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου