Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Νέα οχήματα και ειδικός διασωστικός εξοπλισμός για το Πυροσβεστικό Σώμα

Στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας), με 19 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ειδικά μέσα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, συνολικού προϋπολογισμού 2.668.083 ευρώ.

Την ένταξη του έργου «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στο νέο ΕΣΠΑ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνεται σταδιακά μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «είχαμε δεσμευτεί ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το έργο τους, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, όπως κάναμε και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Στόχος μας ήταν και παραμένει, με τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, κάτι που αποδεικνύουμε εμπράκτως, με τη συμβολή μας στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Πυροσβεστικής. 

Με την προμήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και των μέσων δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, εκσυγχρονίζουμε σε σημαντικό βαθμό τις υποδομές της Πυροσβεστικής και βελτιώνουμε την επιχειρησιακή της ικανότητα σε όλα τα επίπεδα. Με το Πυροσβεστικό Σώμα εξάλλου έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μέσω και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ».

Μέσω του συγκεκριμένου έργου, το Πυροσβεστικό Σώμα της Κεντρικής Μακεδονίας θα προμηθευτεί:

-11 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 χωρητικότητας 500 λίτρων νερού, με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στην έναρξή τους.

-4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4, εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2.500 λίτρων νερού. Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 2.500 λίτρων και 300 λίτρων, αντίστοιχα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δασοπυρόσβεση ώστε να επιχειρούν σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Επίσης θα διαθέτουν πρόσθετο, κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

-4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4, εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού. Πρόκειται για πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού χωρητικότητας 4.000 λίτρων και 300 λίτρων, αντίστοιχα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν όπως τα προηγούμενα και θα διαθέτουν ειδική σχεδίαση ανοικτού τύπου προκειμένου να έχουν κατά το δυνατόν περιορισμένες διαστάσεις.

-Ειδικό εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης:

*138 επινώτιους πυροσβεστήρες, δηλαδή ατομικούς πυροσβεστήρες – ψεκαστήρες νερού χωρητικότητας περίπου 20 λίτρων για χρήση από τα πεζοπόρα τμήματα δασοπυρόσβεσης.

*61 αντιπυρικές στολές προσέγγισης. Πρόκειται για ατομικές ολόσωμες στολές (με προστασία σώματος, κεφαλής και ποδιών) που παρέχουν προστασία από την υψηλή θερμότητα που ακτινοβολείται ή μεταφέρεται από μια πυρκαγιά και από τις φλόγες.

*170 ατομικές προσωπίδες με διηθητικά φίλτρα για την προστασία της αναπνοής από αιωρούμενα σωματίδια και ορισμένα επικίνδυνα αέρια.

-11 διασωστικά αεροστρώματα: Πρόκειται για υλικό που χρησιμοποιείται για τη διάσωση ατόμων από πτώση έως και 16 μέτρων ύψους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.