Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Στις 18:00, έξω από την ΕΤ3 
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ, συμμετέχουν στη διαμαρτυρία στις 18:00, έξω από την ΕΤ3.
Ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος επισκέφθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 κι έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μεγάλα λόγια και οι δεσμεύσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης έχουν ξεχαστεί. Μόλις πριν από ένα χρόνο ο κ. Κεδίκογλου μιλούσε για το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και για ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα που την επιβουλεύονται. Και τώρα η κυβέρνηση την κλείνει εν κινήσει. Τι άλλαξε; Αυτό που άλλαξε είναι ότι χειροτέρεψε η συμπεριφορά εκείνων που φέρονται σαν τους τοξικομανείς, που ξεπουλούν τα ασημικά της μαμάς τους για να πάρουν τη δόση τους.

Είναι σαφέστατο ότι η ΕΡΤ -και μιλώ ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ για επτά χρόνια- χρειαζόταν μια αναβάθμιση, όχι όμως κλείσιμο. Αλλά πώς θα γίνει μια βελτίωση απ’ αυτούς που τόσα χρόνια είχαν την εξουσία και… την πίτα και το μαχαίρι;

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η συζήτηση δεν έχει καμιά σημασία αυτή τη στιγμή, γιατί με εντελώς απαράδεκτο και πολιτικά επικίνδυνο τρόπο οδηγούνται στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», θυμίζοντας αντιδημοκρατικές εποχές, μιας δύσκολης περιόδου της ελληνικής ιστορίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έχουν όλη αυτή τη δύναμη που χρειάζεται. Τα λόγια της συμπαράστασης αυτή τη στιγμή μοιάζουν φτωχά, αν και ήδη ο κόσμος νιώθει την ανάγκη και τη διάθεση να υπερασπιστεί τη δημόσια τηλεόραση. Οι εργαζόμενοι έχουν ένα σημαντικό λόγο ώστε, πέρα από τις όποιες νομικές κινήσεις, να εξασφαλίσουν τη συμπαράσταση ευρύτερων πολιτικά δυνάμεων και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ. Και πάνω απ’ όλα, να δώσουν εκείνες τις εγγυήσεις ότι μπορούν οι ίδιοι να αναβαθμίσουν τη δημόσια τηλεόραση, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας και ιδιαίτερα εκείνα τα κόμματα που δεν χωρούν στις εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών και των καθοδηγουμένων συμφερόντων».



Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 18:00, στην είσοδο του πάρκου, απέναντι από την είσοδο της ΕΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.