Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Ημερίδα με τον Π. Κοκκόρη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτη Κοκόρη, πραγματοποιήθηκε προχθες Δευτέρα 10 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων, όπως των Εμποροεπαγγελματικών του νομού μας, των Λογιστών κ.α., καθώς και υπηρεσιών κι οργανισμών (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΣΕΠΕ, ΔΟΥ), ενώ παρόντες ήταν κι εκπρόσωποι των Δήμων του νομού (Κιλκίς και Παιονίας), καθώς και συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Αντικείμενο της ενημερωτικής ημερίδας ήταν τα «Εργασιακά και η Κοινωνική Ασφάλιση», με τον Γ. Γραμματέα του Υπ.Ε.Κ.Α. να παραθέτει τις ενέργειες που έγιναν απ` το Υπουργείο προκειμένου να απογραφούν όλες οι παράμετροι των δυο μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τους Έλληνες εργαζόμενους.

«Στο Ελληνικό Δημόσιο δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ούτε καν τα αυτονόητα», υπογράμμισε ο κ. Κοκκόρης, τονίζοντας ότι «σήμερα επήλθε νοικοκύρεμα παντού», και αναφέροντας ως παράδειγμα την απογραφή όλων των ασφαλιστικών ταμείων και των συνταξιούχων, την κατάρτηση του ενιαίου μητρώου συντάξεων, την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων κ.α. Στάθηκε επίσης, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία, όπως αυτή της λεγόμενης «ύστατης ευκαιρίας» με την καθιέρωση των 48 δόσεων.

Τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Παύλος Τονικίδης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κοκκόρη να μεταφέρει τα αιτήματα και τις προτάσεις της ημερίδας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νομού, όπως αυτό του Ευρωπού, όπου ως γνωστόν μερίδα των επαγγελματιών αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκες εισφορές στον ΟΑΕΕ παρά το γεγονός ότι ο οικισμός πρέπει να εμπίπτει σε κατηγορία μικρότερων εισφορών.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κοκκόρης δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης στο Υπουργείο με συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Απαντώντας στις πολλές και ουσιαστικές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν απ` τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, ο Γ. Γραμματέας παραδέχτηκε ότι αιτήματα που σχετίζονται με οικονομικά θέματα είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν εξ ολοκλήρου στη παρούσα συγκυρία, πρόσθεσε όμως ότι το Υπουργείο καταγράφει και εξετάζει όλες τις απόψεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να προωθηθούν λύσεις στο μέτρο του δυνατού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου